HES kodu artık zorunlu

HES kodu artık zorunlu

HES kodu artık zorunlu

Giresun’da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Covid-19’a karşı bir dizi yeni kararlar alınırken; il genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında girişte HES kodu sorgulaması yapılacağı açıklandı. Bu karara göre, HES kodu olmayan vatandaşların kurumlara girişine izin verilmeyecek.

Alınan bir diğer kararla da korona virüslü hastalara sunulan hizmette aksama yaşanmaması için Giresun Devlet Hastanesiyle Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ek binasında hizmet verileceği duyuruldu. Giresun’da yapılan toplantıda, Toplum Yararı Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan temizlik ve güvenlik personelinin salgınla mücadelede Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki tesislerde görevlendirilmesinin, bu yönde Müftülükçe de personel planlaması yapılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

Öte yandan, pazar yerlerinde tezgah açan pazarcıların da HES kodu sorgulamasının yapılarak hizmet sunmalarının sağlanacağı açıklanırken; alınan söz konusu kararlara uymayan vatandaşlar hakkında adli işlemler başlatılarak, idari para cezası uygulanacağı duyuruldu.