“Şahıs ve şirketlerden yatırım seferberliği bekliyoruz”

“Şahıs ve şirketlerden yatırım seferberliği bekliyoruz”

“Şahıs ve şirketlerden yatırım seferberliği bekliyoruz”

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II Programı On Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıktı. Son teslim tarihi hayvancılık sektöründeki başvurular için 26.09.2023, işleme tesisleri için ise 10.10.2023.

 

Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Süt Üreten, Et Üreten Tarımsal İşletmeler ve Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektörlerindeki başvurular kabul edilecek. Kırsal alan şartı aranmaksızın hayvancılık ve işleme tesisleri sektörlerindeki yatırımlar için %50 ile %80 oranında hibe desteği sağlanacağını dile getiren TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, bu çağrı ilanı kapsamında sadece makine-ekipman (frigorifik araç dahil) ve bağlantı anlaşmaları hazır olmak şartı ilegüneş enerjisi yatırımlarının desteklenebileceğini duyurdu.

Kurşun, “İlimizde başta fındık olmak üzere meyvelerin kurutulması, kırılması, kavrulması, işlenmesi ve paketlenmesi için gerekli tüm makine ekipmanlar, soğuk hava depoları (lazer seçiciler, forklift vb.) toplam yatırım tutarı 1 Milyon 250 Bin Avro’ya kadar desteklenecektir. %50 oranında hibe desteği sağlanacak bu harcamalar için ayrıca KDV muafiyeti de sağlanacaktır. İlimiz 349 milyon yatırım büyüklüğü ile 2. IPARD programında 9 basamak öne çıkarak 32. Sıraya yükselmiştir. “Giresun en ileride” slagonu ile yola çıktığımız son çağrımızda IPARD 3 için yatırımcı şahıs ve şirketlerden güçlü bir hazırlık ve yatırım seferberliği bekliyoruz” ifadelerini kullandı.