Lütfi Bayraktar; “Fındığı siyasete malzeme yapmayın”

Lütfi Bayraktar; “Fındığı siyasete malzeme yapmayın”

Lütfi Bayraktar; “Fındığı siyasete malzeme yapmayın”

İYİ Parti’nin fındığın sorunlarının araştırılması için verdiği önergenin TBMM’deki görüşmleri sırasında söz alan Ak Parti Sakarya milletvekili Lütfi Bayraktar, fındığın siyasete malzeme yapılmamasını istedi.

Bayraktar, genel kuruldaki konuşmasında, fındık için fiyat beklentisini dile getirmezken, daha önce hep söylediği gibi; FİSKOBİRLİK’in alım için görevlendirilmesi isteğinden de söz etmedi. Bayraktar’ın konuşması sanki fındığa 3 dolar fiyat yetiyormuş gibi algılandı.

Halen FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu başkanlığı görevini sürdüren Bayraktar, ” fındık üreticisi her şeyin en iyisine layıktır. Biz fındık üreticisinin eline geçen paranın daha fazla olmasını isteriz ama “Her şey kötüdür.” demek, bir bakmak lazım arkadaşlar. Elli yıllık dönemde, 2002 yılına kadar fındığın ortalama değeri 1,5 doları geçmemiş, bugün 3 dolar arkadaşlar; geçen yıl fındık 3 dolardı, 3 dolar” dedi. Bayraktar, “ 2000 yılına kadar fındığın ihracat geliri toplam 300 ila 500 milyon dolardı; şimdi 2 milyar, 3 milyar dolar aslında. Fındık için hiçbir şey yapmadık madem, bu 3 doları nereden bulduk; bu 2 milyar, 3 milyar doları nereden bulduk?” diye sordu. 

Fındık bölgesi milletvekilleriyle bir toplantı yapacaklarını ifade eden Lütfi Bayraktar konuşmasında “fındığın dertlerini, meselelerini, eksiğini, aksağını; yeni sezon geliyor, ne yapabiliriz bunu samimi samimi konuşacağız ve gideceğiz, bu iktidar partisinin mensubu olmamıza rağmen “Şunlar şunlar yapılmalı.” diyeceğiz ama arkadaşlar, lütfen, rica ediyorum, fındığı siyasete malzeme yapmayın. Sezon öncesi burada konuşup konuşup on ay fındığı unutmayın diyorum” ifadelerini kullandı.