Matematik öğretmelerine eğitim ve atölye çalışması

Matematik öğretmelerine eğitim ve atölye çalışması

Matematik öğretmelerine eğitim ve atölye çalışması

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu Matematik Seferberliği doğrultusunda Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yürütülen faaliyetlerin kapsamında Çıtlakkale Ortaokulu Matematik Atölyesi'nde öğretmenlere yönelik atölye çalışması ve eğitimler gerçekleştirildiği bildirildi.

 

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, atölye çalışmasında öğretmenlere, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Aydın Güç tarafından 'Matematiksel Modelleme' ve Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mihriban Hacısalihoğlu Karadeniz tarafından 'Oyunlarla Matematik' konulu eğitimlerin verildiği ifade edilerek, Matematik Seferberliği eğitimlerine merkez ilçeden 5, diğer ilçelerden ise birer öğretmen olmak üzere toplamda 20 ilköğretim matematik öğretmeninin katıldığı kaydedildi.

 

Atölye çalışmasına katılan İl Milli Eğitim Müdür Ertuğrul Tosunoğlu da yaptığı açıklamada, Matematik Seferberliği kapsamında yürütülen çalışmalara değinerek, öğrencilere matematiği sevdirmek ve gelişimlerini desteklemek için, yapılan bu atölye çalışmasının önemine vurgu yaptı.

 

Müdür Tosunoğlu, “Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak çalışmamızda yer alan kıymetli öğretim üyelerine teşekkür ederim. Katılım sağlayan öğretmenlerimizin aldıkları eğitim ile kendi okul ve ilçelerine önemli katkılar sağlayacaklar ve çalışmanın yaygınlaştırılmasında etkili olacaklardır. Eğitme katılan akademisyenler ile öğretmenlerimize çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.