Fındık Üreticilerine Don Riskine Karşı Tarım Sigortası Uyarısı

Fındık Üreticilerine Don Riskine Karşı Tarım Sigortası Uyarısı

Fındık Üreticilerine Don Riskine Karşı Tarım Sigortası Uyarısı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fındık üreticilerini don riskine karşı tedbir almaya çağırıyor. Özellikle Karadeniz bölgesinde küresel ısınmanın etkisiyle iklim değişikliklerinin fındık üretimine olumsuz etki ettiği belirtilirken, don riskinin en fazla görüldüğü ayların Ocak, Şubat ve Mart olduğu vurgulandı. Bu risklere karşı önlem almak adına devlet destekli tarım sigortası yaptırmanın önemine değinilen açıklamada, fındık üreticilerinin sigorta yaptırmaları konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiği kaydedildi.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) üzerinden sağlanan devlet destekli tarım sigortası poliçelerinin üretim ve hasar işlemlerini kapsadığı ifade edilen açıklamada, özellikle don riskine karşı sigorta yaptırmanın üreticileri olası zararlara karşı koruyacağı vurgulandı. Ayrıca, bitkisel ürün sigortalarında devletin primin %50'sini karşıladığı bilgisi verilirken, sigorta işlemlerinin 03 Mart 2024 tarihine kadar yapılması gerektiği kaydedildi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin bu önemli konuda bilinçli hareket etmelerini ve fındık üretiminde karşılaşılabilecek risklere karşı güvence sağlamalarını önemle belirtiyor. (Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü)