Hastane orkestrasından muhteşem konser

Hastane orkestrasından muhteşem konser

Hastane orkestrasından muhteşem konser

 

Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Orkestrası'nın (GEAH Orkestrası)  verdiği konser büyük beğeni topladı.

 

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin şifa dağıtan doktorları bu sefer, kurdukları orkestrayla kulakların pasını sildi. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Selahattin Vural ve Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Dr. Alper Aktürk gitarıyla, Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi güvenlik görevlisi Hasret Demir baterisiyle, Anestezi Uzmanı Dr. Bilge Olgun Keleş ise sesiyle sağlık çalışanlarına muhteşem bir bahar konseri verdi.

 

Müzisyen doktorlara Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölüm Başkanı Klarnet Sanatçısı Doçent Halis Gürkan Kırankaya, bölüm öğrencileri Onur İşcan ve Yiğithan Bektaş da eşlik etti. Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda gerçekleşen konserde Anestezi Uzmanı Dr. Bilge Olgun Keleş söylediği bir birinden güzel şarkılarla mesai arkadaşları ve sağlık çalışanlarına güzel bir gece yaşattı. Keleş güçlü sesiyle dinleyenlerini adeta mest etti.

 

REKTÖR CAN VE BAŞHEKİM KUKALI ÇİÇEK VERDİ

 

Konserin sonunda dinleyenlerinden büyük alkış alan orkestra üyelerine Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ile Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Fazıl Kulaklı tarafından çiçek takim edildi. Rektör Can ve Başhekim Kulaklı, orkestra üyelerini tebrik ederek, Giresun Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sosyal etkinliklerle adından söz ettirdiğini ifade ettiler.

 

KELEŞ: “MESLEĞİMİN YANINDA MÜZİKLE UĞRAŞTIĞIM İÇİN MUTLUYUM”

 

Konserin ardından açıklamalarda bulunan, Anestezi Uzmanı Dr. Bilge Olgun Keleş ise, şarkı söylemeyi çok sevdiğini ifade ederek, “Anestezi uzamanı olarak daha çok ameliyathane ve yoğun bakımlarda çalışıyorum. Bu ikinci konserimiz. Her seferinde daha çok heyecanlanıyoruz. İnsanlardan olumlu yanıtlar aldık. İnşallah devam ederiz çünkü çok mutluyuz. Asıl mesleğimiz olan doktorluğun yanında birde müzikle uğraşmak ve bunu insanlara sunmak güzel bir duygu. İnsanın işi dışında bir şey yapıyor olması, insanı iyi hissettiriyor. Müzikte her zaman iyi hissettiren bir şeydir, dinleyeni de, söyleyeni de. Mutluyum müzikle de uğraştığım için” dedi.

 

KIRANKAYA: “MÜZİKLE UĞRAŞANLARA HER ZAMAN DESTEK VERMEYE HAZIRIM”

 

Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölüm Başkanı Doç. Halis Gürkan Kırankaya da, “Canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızla birlikte ilk konserimizi mart ayında ilkbaharda yapmıştık. İkincisi düzenlemiş bulunuyoruz. Ben sanatla uğraşan bu çok değerli insanlara saygı duyuyorum ve her türlü desteği de vermeye her zaman hazır olduğumu ifade ediyorum” diye konuştu.