Çiftçilerden hibeli makine alımına yoğun ilgi

Çiftçilerden hibeli makine alımına yoğun ilgi

Çiftçilerden hibeli makine alımına yoğun ilgi

 

 

Giresun Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, çiftçilerin yüzde 50 hibeli makine ve ekipman alımına büyük ilgi gösterdiğini belirterek, süreç içinde bin 612 proje başvurusunun yapıldığını söyledi.

 

Angın, yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında yüzde 50 hibeli makine ekipman alımına yönelik başvuruların 20 Ocak’ta tarihinde sona erdiğini hatırlattı.

 

“Giresunlu çiftçilerimiz yüzde 50 hibeli makine ekipman alımına büyük ilgi göstermiş ve bin 612 proje başvurusu yapılmıştır” diyen Angın, şu bilgileri aktardı:

 

“Proje toplam tutarı 41 milyon 327 bin 318 lira, hibeye esas tutar 32 milyon 177 bin 507 lira ve proje toplam hibe tutarı ise 16 milyon 527 bin 253 liradır. Başvurular 20 Ocak 2023 tarihinde sona ermiş olup, Bakanlığımızca proje başvurularına dair değerlendirme işlemleri halen devam etmedir.  Bu değerlendirme işleminin tamamlanması ve sonuçların açıklanmasını takiben başvuru sahipleri ile hibe sözleşmelerinin imzalanarak yatırımlara başlanacak ve sunmuş oldukları projelerine göre üreticilerimizin makine ekipmanlarını alabileceklerdir. Çiftçilerimiz ağırlıklı olarak; motorlu tırpan, motorlu çapa makinesi, atomizör, pülverizatör, akülü budama makası ve arıcılıkla ilgili makine ekipman alımı için başvuru yapmışlardır.”