Gürel: Hep birlikte aşı olalım

Gürel: Hep birlikte aşı olalım

Gürel: Hep birlikte aşı olalım

 

Giresun Kent Konseyi Başkanı Mürşit Gürel, “Maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi kişisel tedbirlerin yanı sıra aşı konusunda da hepimize çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Sağlıklı bir eğitim öğretim ortamı için hep birlikte aşı olalım” dedi.

 

Gürel, yaptığı açıklamada, 2021 – 2022 yeni eğitim ve öğretim yılının başladığını ifade ederek, başarılı ve sağlıklı bir eğitim yılı diledi.

 

“Ülkemizde hala varlığını sürdüren salgına rağmen bu senede eğitim ve öğretim faaliyetleri ile tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgını tedbirleriyle başlayacaktır” diyen Gürel, herkesin tedbirlere uyması gerektiğine dikkat çekti, şunları kaydetti:

 

“Dünyada dengelerin yeniden sağlanmaya başladığı bilimin ışığındaki önlemler rehberliğinde yavaş yavaş normal hayata geçişin gerçekleştiği şu günlerde artık ülkemizde de yüz yüze eğitime başlamış bulunmaktayız. Eğitim çocuklarımızın en temel ihtiyaçlarından birisidir. Daha fazla ertelenemeyecek kadar mühim bu sürece dair tüm hazırlıkların yapıldığı, tüm tedbirlerin alındığı hijyen, maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde uyarak eğitim hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

 

Öğretmen, okul yöneticileri, veliler ve öğrencilerin hayat geçmiş normallerine dönene kadar eskisine göre belki iki kat daha dikkatli, iki kat daha sorumluluk sahibi olmamız gerekecektir. Bu noktada maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi kişisel tedbirlerin yanı sıra aşı konusunda da hepimize çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Varsa eksik aşılarını tamamlamayan yakınlarımız ve çevremize de aşılanmaları için yönlendirmeye davet ediyoruz. Sağlıklı bir eğitim öğretim ortamı için hep birlikte  aşı olalım.”