Giresunspor Rize’de 3 altın puanla döndü

Giresunspor Rize’de 3 altın puanla döndü

 

Giresunspor Rize’de 3 altın puanla döndü

1-2

 

GZT Giresunspor, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunun 28’inci hafta maçında Rize’den 2-1’lik galibiyetle dönerken 3 altın puanı hanesine yazdırdı.

 

Hafta sonu Rize Didi Stadı’nda 6 puan değerindeki maçtan galibiyetle ayrılan Giresunspor, iyice rahatlarken; rakibi Çaykur Rizespor’u da tamamen ateşin içine attı. Ev sahibi Rizespor’un daha iyi başladığı oyunda ilk gol yine ev sahibinden geldi. 14’üncü dakikada kazanılan korner atışında Fernandes’in soldan kale içine gönderdiği topu Pohjanpalo şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0

 

Maçın ilk çeyreğinde yenik duruma düşen Giresunspor, 20’nci dakikada Chiquinho ile yaptığı şut denemesinde kaleci Gökhan’ın yerinde müdahalesiyle sonuç alamadı. Beraberlik golü peşinde koşan Giresunspor, 35’de bu kez Muhammed Gümüşkaya ile önemli bir pozisyon yakaladı, genç oyuncunun boş durumda iken kaleci Gökhan’dan aşırdığı topu Rize defansı uzaklaştırdı.

 

45+2’de gelişen kontratakta Muhammed Gümüşkaya’nın 18 içinde Holmen tarafından düşürülmesi sonucu kazanılan penaltı atışını kullanan Chiquinho, Rize kalecisi Gökhan’ın kapadığı köşeden topu ağlara gönderince, skor 1-1 oldu ve ilk yarı karşılıklı gollerle kapandı.

 

İlk yarının aksine ikinci yarıya daha iyi başlayan Giresunspor, 48’inci dakikada Sergio’nun presiyle kazandığı topla Rize kalesine indi. Bu oyuncunun geriye çıkardığı topu Traore, yerden düzgün bir vuruşla direğin dibinden ağlara gönderdi: 1-2

 

Presli oyununu sürdüren ve Rize kalesinde pozisyonlar bulan Çotanaklar’ın atakları başka bir gol getirmeyince, ilerleyen bölümlerde Rizespor beraberlik golü için büyük çaba sarf etti. Defansını sağlam tutan Giresunspor, maç sonuna kadar 2-1’lik avantajını korumayı bildi ve 90 dakika sonunda mücadeleden altın değerindeki 3 puanla ayrılmayı başardı.

 

Bu galibiyetle ligdeki puanını 32’ye çıkaran GZT Giresunspor, ateş çemberinden biraz daha uzaklaşırken; taraftarlarını da oldukça mutlu etti. Yeşil beyazlılar, önümüzdeki hafta evinde Gaziantep FK ile oynayacak.

 

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Ok, Serkan Çimen

 

Çaykur Rizespor: Gökhan, Eren (Dk. 46 Phiri), Holmen, Ponck, Cemali (Dk. 76 Cisse), Dabo (Dk. 46 Sabo), Fernandes, Mendes (Dk. 57 Alper Potuk), Boyd, Yusuf Sarı (Dk. 57 Deniz), Pohjanpalo

 

GZT Giresunspor: Okan, Hayrullah, Diarra, Perez, Aziz Behich, Traore (Dk. 90 Sergen), Flavio, Muhammed (Dk. 75 Diabate), Sergio (Dk. 67 Suleymanov), Chiquinho, Umut Nayir (Dk. 75 Balde)

 

Goller: Dk.14 Pohjanpalo (Çaykur Rizespor), Dk. 45+3 Chiquinho (Penaltıdan), Dk. 48 Traore (GZT Giresunspor)

 

Sarı kartlar: Ponck, Cisse, Phiri (Çaykur Rizespor), Traore (GZT Giresunspor)