Giresunspor’dan müthiş geri dönüş

Giresunspor’dan müthiş geri dönüş

Giresunspor’dan müthiş geri dönüş

 

Süper Ligde son haftalarda çıkışa geçen ve bir hafta önce İstanbul’da Beşiktaş’ı 4-0 gibi farklı bir skorla yenen GZT Giresunspor, ligin 15’inci haftasında kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Karagümrük maçını, ikinci yarıdaki muhteşem oyunuyla 3-1 kazanarak, puanını 19’a çıkardı ve böylece üst üste 3’üncü galibiyetini elde etti.

 

 

Giresun Çotanak Spor Kompleksi’nde oynanan mücadelenin ilk 15 dakikası takımların sahaya alışmasıyla geçerken; ilk tehlikeli atağını 20’nci dakikada yapan ev sahibi Giresunspor, Diabate ile gole çok yaklaştı, ancak bu oyuncunun sağ çaprazdan şutunda Karagümrük kalecisi Viviano gole izin vermedi. Konuk ekip Karagümrük 28’inci dakikada yaptığı ilk atağında gole kavuştu. Bu dakikada Caner’in sol çaprazdan kullandığı faul atışında kale içine süzülen topu Pesic, göğsüyle ağlara gönderdi: 0-1. Bu gole karşılık vermek isteyen Giresunspor, 43’üncü dakikada sol kanattan geliştirdiği atakta Sergio’nun pasında topla buluşan Aziz Behich, sağ ayağıyla çaprazdan kaleye vurdu, ters köşeye giden bu topu kaleci Viviano, uçarak uzaklaştırdı ve böylece karşılaşmanın ilk devresi konuk takımın 1-0’lık üstünlüğüyle kapandı.

 

İkinci yarının başlarında karşılıklı kaçırılan gollerden sonra oyunda üstünlüğü ele alan ev sahibi Giresunspor, 69’uncu dakikada sağ kanattan gelişen atakta defansın arkasına sarkan Suleymanov’un şık pasında Balde ile beklediği golü buldu ve bu golle skora denge geldi: 1-1.

 

Skoru eşitledikten sonra iyice morallenen ve rakibinin üstüne üstüne giden Yeşil-Beyazlılar 73’de Doukara’nın sağ çaprazdan vuruşunu Karagümrük kalecisi kornere çeldi. Ataklarını sıklaştıran Giresunspor, 83’üncü dakikada geliştirdiği kombine atakta Aziz Behich’in yine kaleciden dönen topuna, oyuna ikinci yarıda giren Doukara’nın vuruşuyla 2-1 öne geçti.

 

Bu golle daha da coşan Giresunspor, 88’inci dakikada soldan geliştirdiği hücumda Aziz Behich’in ceza alanı içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı, atışı kullanan Doukara, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderince, skor 3-1 oldu. Karşılaşma bu skorla sona ererken, üst üste 3’ncü galibiyetini alan Giresunspor, ligdeki puanını 19’a çıkardı.

 

Yeşil-Beyazlılar, ligin 16’ncı haftasında Adana deplasmanında Adana Demirspor ile oynayacak.

 

 

Stat: Çotanak Spor Kompleksi

 

Hakemler: Arda Kardeşler, İbrahim Çağlar Uyarcan, Ali Saygın Ögel

 

GZT Giresunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Diarra, Aziz Eraltay (Dk. 90 Emre Taşdemir), Perez, Traore (Dk. 78 Pelupessy), Favio, Süleymanov (Dk. 90 Hayrullah Bilazer), Diabate, Sergio (Dk. 70 Champness), Balde (Dk. 70 Doukara)

 

Vavacars Fatih Karagümrük: Viviano, Hedenstad, Luckassen, Zukanovic, Caner Erkin (Dk. 80 Balkovec), Biglia, Jummy Durmaz (Dk. 84 Erhun Aksel Öztemür), Karamoh (Dk. 71 Ahmet Musa), Bertolacci (Dk. 71 Adnan Uğur), Emre Mor (Dk. 80 Tunay Torun), Pesic

 

Goller: Dk. 69 Balde, Dk. 83 ve 88 Doukara (Penaltıdan) (GZT Giresunspor), Dk. 28 Pesic (Vavacars Fatih Karagümrük)

 

Sarı Kartlar: Flavio (GZT Giresunspor), Tunay Torun (Vavacars Fatih Karagümrük)