Giresunspor 1 puana razı oldu

Giresunspor 1 puana razı oldu

Giresunspor 1 puana razı oldu

Spor Toto Süper Ligin 6’ncı haftasında İstanbul’da Fatih Karagümrük’e konuk olan Bitexen Giresunspor, ilk yarısı golsüz kapanan maçın ikinci yarısında 1-0 öne geçtiği mücadeleden 90+2’de yediği golle 1-1 beraberlikle ayrıldı. 

Yeni transferlerinden sadece Campuzano’ya ilk 11’de yer veren yeşil-beyazlıların teknik direktörü Hakan Keleş, ikinci yarıda Görkem ve Kuwas’ı da sahaya aldı. İlk yarısı her iki takım açısından da sönük geçen maçta bir-iki atak dışında fazla bir aksiyon olmadı ve böylece devre başladığı gibi golsüz kapandı.

İkinci yarısı daha hareketli geçen maçta Bitexen Giresunspor, bu yarıda rakip kalede pozisyonlar üretmeye başladı. Yeşil-beyazlılar, 60’ncı dakikada Borja Sainz ile yakaladığı önemli pozisyonu değerlendiremedi. Ve karşılaşmanın 71’nci dakikasında Giresunspor’un geliştirdiği kontratakta, oyuna ikinci yarıda giren Murat Cem’in ceza alanı içinde Ozdoev tarafından düşürülünce, VAR incelemesinin ardından hakem penaltı kararı verdi. Riad Bajic’in kullandığı atışta kaleci Viviano’dan dönen topa tekrar hamle yapan Bajic ile Giresunspor 1-0 öne geçti.

Oyunun bundan sonraki bölümlerinde ev sahibi ekibin doldur-boşalt şeklindeki bindirmeleri 90+2’de sonuç verdi. Bu dakikada kazanılan korner atışı sonrasında deneyimli oyuncu Caner Erkin’in kale sahasına gönderdiği topa Diagne’nin kafa vuruşunda top kaleci Onurcan’ın bakışları arasında filelere gitti: 1-1

Karşılaşma bu skorla biterken, iki hafta sonra puanla tanışan ve puanını 7’ye çıkaran Giresunspor, ligde 7’nci haftayı bay geçirecek ve 8’inci haftada yine deplasmana giderek Alanyaspor ile karşılaşacak. 

Yeni transfer Campuzano 11’de başladı

Giresunspor’un transferin son günlerindeki transferleri Karagümrük deplasmanında hazır kıtaydı.

Transferin son anlarında takıma kazandırılan Jorman Campuzano, teknik direktör Hakan Keleş tarafından Karagümrük maçına ilk 11’de başlatıldı.

Takıma çabuk adapte olduğu gözlenen Kolombiyalı orta saha oyuncusu 29’uncu dakikada ise sarı kartla cezalandırıldı.

Öte yandan yeni transferlerden Brandley Kuwas ise 71’inci dakikada Savicevic’in yerine oyuna dahil oldu.

Bu arada sezon sonuna kadar Galatasaray’dan kiralanan Oğulcan Çağlayan ise maç kadrosunda yer almadı. 

Kolombiyalı 3 oyuncu da ilk onbirde

Giresunspor bu sezon ilk kez kadrosundaki 3 Kolombiyalı oyuncu ile sahaya çıktı. 

Geçtiğimiz sezondan kadroda bulunan Alexis Perez’in yanı sıra sezon başında transfer edilen Mejia ile birlikte bu sezon sahaya çıkan Çotanaklar’a son maçta bir başka Kolombiyalı oyuncu dahil oldu. 

Brezilya’nın Boca Juniors takımından transfer edilen orta saha oyuncusu Campuzano da bu maçta ilk 11’de maça başlarken sahada 3 Kolombiyalı oyuncu mücadele verdi. 

Orta saha oyuncularından Mejia maçın 57’nci dakikasında teknik direktör Hakan Keleş tarafından kenara alınırken onun yerine bir başka yeni transfer Görkem mücadeleye devam etti.