Geleceğin tatlı ustalarından kıyasıya yarış

Geleceğin tatlı ustalarından kıyasıya yarış

Geleceğin tatlı ustalarından kıyasıya yarış

 

Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turizm Otelcilik Lisesi) tarafından düzenlenen 8. Sınıflar Arası Tatlı Tabağı Yarışmasında, Giresun genelindeki ortaokullarından başvuru yapan öğrenciler kıyasıya yarıştı.

 

Çok renkli görüntülere sahne olan yarışmanın jürisi alanında uzman şeflerden oluşturuldu. Toplam 15 adayın kendi belirledikleri tatlı sunumlarını hazırladıkları yarışmada adaylara 45 dakika süre verildi. Bu süre içerisinde son derece profesyonelce hazırlıklarını yapan öğrencilerin tabakları sunum, lezzet ve fikir olarak jüri üyeleri tarafından tadıldı ve puanlandı.

 

Sonuçlara göre birinci olan İkra Yılmaz’a bin 500 lira, ikinci olan Yağmur Bodur’a bin lira, üçüncü olan Sudenaz Yılandil’e de 500 lira ödül verildi. Ayrıca 3 öğrenciye 250 lira mansiyon ödülü, tüm katılımcılara da 100 lira teşvik ödülü ile madalyaları verildi.

 

Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Süleyman Öztürk, “Hem okulumuz Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tanıtımını yapmak hem de geleceğin başarılı şefleri olabilecek gençlerimizi tespit etmek amacıyla bu sene böyle bir yarışma tertip ettik. İnşallah önümüzdeki senelerde daha fazla katılımcı ile geleneksel bir hale getireceğiz. Bu yarışmaya katılan gençlerimiz hem eğlendiler hem de yeteneklerini konuşturdular” dedi.

 

Öztürk, yarışmada birbirinden lezzetli tabakların olduğunu da dile getirerek, “Tüm katılımcıları ve dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yarışmanın tertibinde görev alan Yiyecek İçecek Alan Şefim Fatih Yalçın’a ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. 8’inci sınıfta olup da LGS’ye girecek tüm öğrencilerimize bir çağrım var. Sınav puanı ile proje programımıza ya da sınavsız olarak Anadolu meslek programımıza tercih ederek gelebilirler. Onları geleceğin aşçıları, turizmcileri olarak yetiştirmek ve Türkiye’nin en prestijli otellerinde iş imkanı sağlamak için buradayız” ifadelerinde bulundu.