Serdengeçti, Basın Mensuplarıyla Buluştu

Serdengeçti, Basın Mensuplarıyla Buluştu

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Basın Mensuplarıyla Buluştu

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek basının önemine vurgu yaptı. Vali Serdengeçti, yaptığı açıklamada, "Bu kamu hizmeti sevdası, kamu hizmeti çabası, memleket sevdası, memleket çabası hepsi ortak. Hepimiz için ortak değerimiz Giresun ve Türkiye'dir" dedi. Ayrıca, Giresun'un huzurlu bir şehir olduğunu ve bu huzuru bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini belirtti.

"Giresun'un Bir Evladıyım" ifadeleriyle konuşmasına devam eden Vali Serdengeçti, Giresun'un bir evladı olarak şehri tanıdıkça daha çok sevdiğini dile getirdi. Ortak değerlerinin Giresun ve Türkiye olduğunu vurgulayan Vali, Piraziz'den Eynesil'e kadar doğa ile dost bir şekilde şehrin büyümesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, afetler nedeniyle bazı çalışmalarda gecikmeler yaşandığını ancak sürekli afetlere karşı tedbir alarak şehri koruma çabasını sürdürdüklerini ifade etti.

Coğrafyasıyla Muhteşem Bir Şehir

Vali Serdengeçti, Giresun'un coğrafyasıyla muazzam bir şehir olduğunu belirtti ve coğrafyayı bir kartala benzeterek açıklamalarda bulundu. "Giresun coğrafyası ile rakipsiz bir ildir" diyen Vali, Kartal metaforuyla şehrin keskin, güzel ve güçlü olduğunu ifade etti. Pençelerin Eynesil ve Piraziz ilçelerini temsil ettiğini, gagasının ve gözlerinin ise Giresun Kalesi olduğunu söyledi.

Turizme Ağırlık Verilecek

Vali Serdengeçti, Giresun'un bakir kalan bölgelerinin ekonomik olarak tetiklenebileceği en önemli unsurlardan birinin turizm olduğunu belirterek, "Turizme ağırlık vereceğiz. En önemli temalarımızdan biri olacak. Turizm açısından muazzam bir coğrafyaya sahibiz" dedi.