"20 yılda 51 mil­yar 291 mil­yon li­ra­lık ya­tı­rım”

"20 yılda 51 mil­yar 291 mil­yon li­ra­lık ya­tı­rım”

"20 yılda 51 mil­yar 291 mil­yon li­ra­lık ya­tı­rım”

Ada­let ve Kal­kın­ma Par­ti­si Gi­re­sun İl Baş­ka­nı Mete Ba­ha­dır Yıl­maz, ik­ti­dar­la­rı dö­ne­min­de Gi­re­sun’un mer­ke­zi hü­kü­met büt­çe­sin­den her zaman pa­yı­nı al­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, Gi­re­sun’a son 20 yılda 51 mil­yar 291 mil­yon li­ra­lık ya­tı­rım ger­çek­leş­ti­ril­di­ği­ni kay­det­ti.
Yıl­maz, yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Kalbi mil­let ve mem­le­ket sev­da­sıy­la dolu o dava er­le­ri­nin ema­ne­ti­ne sıkı sı­kı­ya sa­rı­la­cak, in­şal­lah da­va­mı­zın bay­ra­ğı­nı hep bir­lik­te daha da yük­se­ğe çı­kar­ta­ca­ğız. Sırt sırta, gönül gö­nü­le ve­re­rek Tür­ki­ye'yi güç­len­dir­me­ye, bü­yüt­me­ye, he­def­le­ri­ne her gün biraz daha yak­laş­tır­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Gi­re­sun’umuz, sağ­lık­ta, eği­tim­de, sa­na­yi­de, çevre ve şe­hir­ci­lik­te, ulaş­tır­ma­da, alt­ya­pı­da, tek­no­lo­ji­de, tu­rizm­de ve spor­da ge­li­şi­mi­ni bu dö­nem­de faz­la­sıy­la gös­ter­miş­tir” dedi.
Gi­re­sun'a ya­pı­lan kamu ya­tı­rım­la­rı­nı da açık­la­yan Yıl­maz, Gi­re­sun’a son 20 yılda 51 mil­yar 291 mil­yon li­ra­lık ya­tı­rım ve des­tek sağ­lan­dı­ğı­nı ifade etti.
EN AZ KÜL­TÜR VE TURİZME, EN FAZLA ULAŞ­TIR­MA VE ALT­YA­PI­YA
Yıl­maz, şun­la­rı kay­det­ti:
“Ada­let 1 mil­yar 219 mil­yon lira, aile ve sos­yal hiz­met­ler 3 mil­yar 136 mil­yon lira ça­lış­ma ve sos­yal gü­ven­lik 2 mil­yar 28 mil­yon lira, çevre, şe­hir­ci­lik ve iklim de­ği­şik­li­ği 13 mil­yar 800 mil­yon lira, ener­ji ve tabii kay­nak­lar 2 mil­yar 434 mil­yon lira, genç­lik ve spor 3 mil­yar 899 mil­yon lira, kül­tür ve tu­rizm 210 mil­yon lira, milli eği­tim 500 mil­yon lira, sağ­lık 2 mil­yar 113 mil­yar lira, sa­na­yi ve tek­no­lo­ji 1 mil­yar 180 mil­yon lira, tarım ve orman 6 mil­yar 342 mil­yon lira, ulaş­tır­ma ve alt­ya­pı­ya 14 mil­yar 425 mil­yon lira ya­tı­rım ve des­tek ger­çek­leş­miş­tir. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan her zaman Gi­re­sun’umuza bam­baş­ka bak­mış­tır, ilgi gös­ter­miş­tir.”
“Tür­ki­ye Yüz­yı­lın­da Gi­re­sun yine ‘Cum­hur İtti­fa­kı’na sahip çı­ka­cak­tır” diyen Yıl­maz, “Cum­hur­baş­ka­nı­mız ön­der­li­ğin­de yap­tık­la­rı­mız ya­pa­cak­la­rı­mı­zın te­mi­na­tı­dır. Son gün­ler­de milli ve yerli atı­lım­la­rı­mı­zı da gör­mek­te, ol­duk­ça gu­rur­lan­mak­ta­yız. Sa­vun­ma sa­na­yin­de, ener­ji­de, eko­no­mi­de ‘Tam Ba­ğım­sız Tür­ki­ye’ ortak pay­da­sın­da bu­luş­tu­ğu­muz, 'Cum­hur İtti­fa­kı’ yeni za­fe­ri­ni 14 Mayıs’ta yine taç­lan­dı­ra­cak­tır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.