Bulut’tan aşı ve tedbir çağrısı

Bulut’tan aşı ve tedbir çağrısı

Bulut’tan aşı ve tedbir çağrısı

 

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bulut, “Covid-19 vakalarında artış görülmekte ve bu durum biz sağlıkçıların ve vatandaşlarımızın üzerine düşen sorumlulukların henüz bitmediğini göstermektedir. Hala ülkemizde ve tüm dünyada Covid-19 pandemisi devam etmekte ve bizler maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya özen göstermeliyiz” çağrısı yaptı.

 

Bulut, yaptığı açıklamada, 2021 yılı başlarında ülke genelinde başlayan Covid-19 aşılama hizmetleriyle pandemiyle mücadelede önemli mesafeler kat edildiğini ancak etkin bir şekilde mücadele için 2 doz aşısını tamamlayan kişi sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

 

Son zamanlarda ülkemiz ile eş zamanlı olarak Giresun’da da Covid-19 vakalarında artış görüldüğünü ve bu durumun hem sağlıkçıların hem de vatandaşların üzerine düşen sorumlulukların henüz bitmediğini gösterdiğini ifade eden Bulut, açıklamasında şunları dile getirdi:

 

“Hala ülkemizde ve tüm dünyada Covid-19 pandemisi devam etmekte ve bizler maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya özen göstermeliyiz. Özellikle kalabalık mekanlarda, dolmuş, otobüs, okul, market gibi bulaş riskinin yüksek olduğu yerlerde aşılı olsak dahi mutlaka maskemizi takmalıyız.

 

“CİDDİ BİR HASTA YOĞUNLUĞUMUZ YOK”

 

İlimiz genelinde gerek hastanelerimizde servis yataklarında gerekse de yoğun bakım yataklarımızda ciddi bir hasta yoğunluğumuz bulunmamakla birlikte aşısız vatandaşlarımızın yoğun bakımlarda ve servislerimizde yaşadıkları sıkıntılı durumlar bizleri de ziyadesiyle üzmektedir. Bu süreçlerle karşılaşmamak için aşılarımızı olalım ve çevremizdekileri mutlaka uyaralım.

 

“MASKE, MESAFE VE AŞI VAZGEÇİLMEZ KORUYUCULARIMIZ”

 

Aşının etkinliği ile ilgili şüphesi olan vatandaşlarımızın; aşılama sürecinin ilk olarak başladığı ve düzenli olarak devam ettiği sağlık çalışanlarımızda görülen ağır vaka sayılarına bakmaları yeterlidir. Pandeminin ilk sürecinde vaka sıklığı ve ağırlığı nedeniyle, hastanelerimizde çalışacak sağlık çalışanı bulamaz iken aşılama çalışmaları sonrasında bu süreçleri çok şükür yaşamamaktayız.

 

Toplum bağışıklığı elde edilinceye kadar maske, mesafe ve aşının vazgeçilmez koruyucularımız olduğunu bilmemiz ve hayatımızı bu şekilde idame ettirmemiz gerekmektedir.”