CHP İl Başkanlığı'ndan İnsan Hakları ve Demokrasi Mesajı

CHP İl Başkanlığı'ndan İnsan Hakları ve Demokrasi Mesajı

CHP İl Başkanlığı'ndan İnsan Hakları ve Demokrasi Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı, '10 Aralık İnsan Hakları Günü' ve 'İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası' dolayısıyla yayımladığı mesajında, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Şenyürek'in insan hakları ihlallerine dikkat çektiğini aktardı.

Şenyürek, mesajında "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin, 75 yıl önce, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edildiğini, 1949 yılında da ülkemiz tarafından imzalandığını" hatırlatarak, bu önemli belgelerin birçok ülke tarafından kabul edilmesine rağmen dünyada hala birçok temel insan hakkının ihlal edildiğine vurguladı.

Şenyürek, özellikle İsrail'in Gazze saldırılarına dikkat çekerek, binlerce sivilin yaşam hakkının tehlikede olduğunu, kadın, çocuk, yaşlı demeden binlerce kişinin öldürüldüğünü, yurtlarından kovulduğunu ve ibadethaneler, okullar ve sağlık tesislerinin tahrip edildiğini kaydetti.

Ayrıca, Türkiye'deki iç meselelere de değinen Şenyürek, son yıllarda artan hak ihlallerini eleştirdi. Tek adam rejiminin etkisiyle kadınların yaşam hakkını güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını, gazeteciler ve yurttaşların gözaltına alınmasını ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uymayan vesayet altındaki yargıyı eleştiren Şenyürek, ülkede yaşanan ekonomik buhranın temelinde tek kişilik hükümetin otoriter, antidemokratik ve evrensel insan haklarına aykırı uygulamalarının bulunduğunu söyledi.

CHP İl Başkanlığı olarak, eğitim, sağlık, barınma, gıda, çalışma, düşünce ve ifade özgürlüğü konularında hak odaklı, çözüm içeren politikaların savunucusu olacaklarını belirten mesaj, partinin şiddetsiz bir toplumun var olabilmesi için mücadele etmeye devam edeceğini kaydetti.