Düve/manda alımlarına hibe desteği başlıyor

Düve/manda alımlarına hibe desteği başlıyor

Düve/manda alımlarına hibe desteği başlıyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yetiştiricilere yönelik düve ve manda alımlarına destek sağlayacak hibe programını duyurdu. Bu kapsamda, 14 Eylül 2023 tarihinden önce Türkiye Veteriner Hekimleri Birliği'ne (TÜRKVET) kayıtlı olan işletmelerdeki hayvan varlığını tamamlayacak şekilde en fazla 50 başa kadar destek verileceği aktarıldı.

Müracaatlar, 11 Aralık 2023 - 07 Ocak 2024 tarihleri arasında işletme sahipleri tarafından il/ilçe müdürlüklerine yapılacak. Başvurular sırasında talep edilen belgeler arasında başvuru dilekçesi, başvuru formu, gazi veya birinci derece şehit yakını belgesi, işletmenin ari/organik niteliğini gösteren belge yer alıyor.

Destekleme şartlarına göre; işletme kapasitesinin destek talep edilen hayvan sayısı ile uyumlu olması, bir işletmenin kapasitesini 50 başa tamamlayacak şekilde desteklenmesi, destekleme esas fiyatların belirlenmiş kriterlere göre hesaplanması gibi detaylar öne çıkıyor.

Düve alım desteği kapsamında, destekleme esas damızlık gebe düve fiyatı 100.000 TL/baş, 8-15 aylık damızlık boş dişi sığır fiyatı 50.000 TL/baş, damızlık gebe manda fiyatı 70.000 TL/baş ve 8-15 aylık damızlık boş dişi manda fiyatı 35.000 TL/baş olarak belirlendi. Başvuruların ardından destek oranları, alınan hayvanın özelliklerine ve işletme koşullarına göre belirlenecek.

Destekleme kapsamında yer alacak olan düve ve mandalar, TÜRKVET'e kayıtlı işletmelerden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile yetiştirici/üretici örgütlerinden temin edilecek.

 

Ayrıntılı bilgi almak isteyen yetiştiriciler, il/ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Bu destek programı ile yetiştiricilerin işletme kapasitelerini güçlendirmesi ve hayvan varlıklarını artırması hedefleniyor.