Çakırmelikoğlu girişimcilik hikayesini anlattı

Çakırmelikoğlu girişimcilik hikayesini anlattı

Çakırmelikoğlu girişimcilik hikayesini anlattı

 

 

Giresun Üniversitesi Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından organize edilen dış paydaş buluşması etkinliğine Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu konuşmacı olarak katıldı.

 

Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmesi Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı da olan Çakırmelikoğlu, girişimcilik hikayesiyle ilgili şu sunumu yaptı:

 

“1997 yılında Giresun'un İnişdibi beldesinde kurulan ve aile şirketi olan Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmeleri’nin köklü değerlerini günümüz dinamiklerine entegre ederek sektörel büyümesini gerçekleştirmeye devam ettik. Türkiye’de ilk doğal meyve aromalı maden suyu üretimini gerçekleştiren kuruluşlardan olan Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmeleri, dünyada soğuk olarak yüzeye çıkan ender maden suyu kaynağına sahiptir. İşletmenin İnişdibi fabrikası 3 bin 300 metrekarelik kapalı bir alanda kuruludur ve 70 bin şişe/saat dolum kapasitesiyle üretim yapmaktadır. 2007 yılında büyük metropollere daha da yakın olmak amacıyla Bursa'nın İnegöl-Kurşunlu beldesinde açılan yeni fabrika ise, 20 bin metrekarelik kapalı alana ve çevre düzenlenmesine sahip olacak şekilde tamamlandı. Bursa’da Uludağ’ın eteklerinde kurulan Kurşunlu Fabrikası, 200 bin şişe/saatlik üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en yeni ve modern tesislerinden biridir. Koruma alanı oluşturmak için, kaynak çevresinde 90 dönüm alan satın alınmıştır.”

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri hakkında ve Giresun ekonomisinin kalkınma süreçleri hususunda da bilgiler veren Çakırmelikoğlu, etkinliğe yoğun ilgi gösteren öğrencilerin sorularını da cevapladı.

 

Etkinliğin son bölümünde ise Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman, katılımlarından dolayı Hasan Çakırmelikoğlu’na teşekkür ederek plaket verdi.