ADD: Unutmadık, unutturmayacağız!

ADD: Unutmadık, unutturmayacağız!

ADD: Unutmadık, unutturmayacağız!

 

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Giresun Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında, Muammer Aksoy ile Uğur Mumcu’yu unutmayacaklarını belirterek, devrim şehitlerini saygıyla andıklarını ifade etti.

 

Atatürk Meydanında gerçekleştirilen anma programına siyasi parti temsilcileri, sendika üyeleri, vatandaşlar katılırken, Özdemir, yaptığı konuşmada, “31 Ocak 1990 akşam saatlerinde evinin önünde iki kahpe kurşunla katledilen Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ve 24 Ocak 1993 sabahı otomobiline tuzaklanan bomba ile paramparça edilen Kalpaksız Kuvvacımız Uğur Mumcu’nun yok edilmeleri, emperyalizmin ilk halka seri siyasi cinayetler tuzağının ikinci halkasının başat kilometre taşlarıdır” dedi.

 

Özdemir, Aksoy’un 1989 yılında Atatürkçü Düşünce Derneğini kurduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

 

“Muammer Aksoy, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinden koparak laik hukuk devleti olma niteliğini yitirip karanlık bir geleceğe sürüklenmesi tehlikesinin farkında olan 49 Cumhuriyet Aydını yol arkadaşıyla 19 Mayıs 1989 tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneğini kurdu. Derneğimizin kuruluş bildirgesi, kurucu genel başkanımızın çalışma ve demeçleri emperyalistleri çok rahatsız etti ve Muammer Aksoy 8 ay sonra katledildi.

 

31 Ocak 1990 akşamı başlayan bu ikinci halka emperyal tertipler, üzerine kararlılıkla gidilmediği için sürdü. Kurucumuz Doç. Dr. Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Musa Anter cinayetlerinin ardından 24 Ocak 1993 Uğur Mumcu suikastı ile yeni bir boyut kazandı.

Uğur Mumcu’nun katli her kesimden halkımızda büyük infial yarattı. Devletin bütün kademeleri failleri ve azmettiricilerini bulmaya söz verdiler, ama çözüm için atılan her adım engellendi, duvardaki o tuğla bir türlü çekilmedi.

 

Uğur Mumcu da Muammer Aksoy gibi emperyal güçleri ve uşaklarını öylesine ürkütmüş, o kadar çok hain odağın ipliğini pazara çıkarmıştı ki, onu bu odakların her biri öldürtmüş, hatta cinayeti birlikte işletmiş bile olabilirlerdi.

 

İkinci halka siyasi cinayetler Uğur Mumcu’dan sonra da devam etti. Eşref Bitlis,

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, üyemiz Necip Hablemitoğlu ve yine bir 24 Ocak günü Diyarbakır halkının sevgilisi Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan aynı karanlık güçlerce katledildiler.”

 

“Türk Ulusu siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını da, katillerini, işbirlikçilerini ve azmettiricilerini de unutmayacak, unutturmayacak, bir gün mutlaka hesabını soracaktır” diyen Özdemir, “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Kemalizmin namus sesini bir sis çanı gibi

yurdumuz semalarına asma azim ve kararımızla başta Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu olmak üzere yitirdiğimiz bütün vatanseverlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, sesimizi değil sözümüzü yükselterek çare yeniden Atatürk Cumhuriyeti diyoruz” ifadelerini kullandı.