Dereli yaylalarında silah atanlar, alkollü araç kullananlar radarda!

Dereli yaylalarında silah atanlar, alkollü araç kullananlar radarda!

Dereli yaylalarında silah atanlar, alkollü araç kullananlar radarda!

(Özel Haber)

Dereli ilçesinde ve Kümbet, Yavuzkemal-Kulakkaya, Bektaş yaylalarında, mesire yerleri ve orman içlerinde alkol alıp silahla havaya ateş açarak vatandaşların huzurunu bozan, alkollü araç kullanan 35 kişinin yakalandığı öğrenildi.

Doğa harikası olan yayalara hafta içi ve özellikle de hafta sonu akın eden piknikçilerin mesire yerlerinde huzurunu bozan, silahla gelişi güzel havaya ateş açan, alkollü araç kullanarak insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan  kişilerin  Jandarma ve Polis tarafından sıkı takip edildikleri belirtildi.

Aldıkları alkolün etkisiyle naralar atarak havaya tabanca ve av tüfeği ile mermi sıkanlar, aileleriyle birlikte kamp yapan küçük çocuklar dahil insanları tedirgin edip huzurlarını bozduğu ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre Dereli ilçesi şehir sınırları içerisinde ve yaylalarda alkollü araç kullananlara, araç eksozu patlatarak ses yapanlara, yüksek sesle müzik açanlara, havaya silahla ateş  açanlara izin verilmeyeceği, haklarında yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Öte yandan yaz mevsiminde yirmi dört saate, yaklaşık beş bin ila yedi bin aracın geçtiği Dereli ilçesinde ışıklı ışıksız trafik işaret tabelala çalışması yapılacağı ifade edildi.