Giresun'da DSİ projeleri mercek altına alındı

Giresun'da DSİ projeleri mercek altına alındı

Giresun'da DSİ projeleri mercek altına alındı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, DSİ’nin yürüttüğü büyük ve küçük su işleri projeleri hakkında bilgiler aldı.

DSİ 226. Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Serdengeçti, Şube Müdürü Hamdi Kotan’dan yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Serdengeçit’ye, personel durumu, devam eden ve planlanan kamu yatırımları, içme suyu projesi, büyük su işleri projeleri (Giresun-Alucra Barajı İkmali, Giresun-Alucra Göleti Sulaması, Giresun-Şebinkarahisar Şaplıca Barajı İkmali) ile küçük su işleri projeleri (25 adet gölet ve sulama, 35 adet taşkın kontrol, 2 adet sel kapanı, 1 adet doğal afet ve taşkın hasarı onarımı, taşkın kontrolleri) ile ihale edilecek işler, idare imkanlarıyla yapılan makineli çalışmalar, taşkın erken uyarı sistemleri, dere yatak tanzimleri, doğal gölet temizliği ve tahkimat yapımları, kil blanket çalışmaları ve rusubat temizlikleri gibi alanlarda yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi.

Ziyaretin sonunda, DSİ 226. Şube Müdürü Kotan tarafından Vali Serdengeçti'ye teşekkür ve anı olarak plaket takdim edildi. Vali Serdengeçti, yetkililerden çalışmaların titizlikle takip edilerek hızlı bir şekilde tamamlanması talimatı verdi.