Piri Reis’te ilk tekne üretildi

Piri Reis’te ilk tekne üretildi

Piri Reis’te ilk tekne üretildi

 

Tirebolu’da geleceğin denizcilerini yetiştiren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde fiber tekne imalatı yapıldı.

 

İlk teknenin fiber dökümünün tamamlanmasından sonra sosyal medya aracılığı ile okuldaki öğrencilerin ürettiği eserin tanıtımını yapan okul müdürü Deniz Aldemir, bölgeden gelecek siparişleri beklemeye başladıklarını belirterek, “Bugün küçük bir başlangıç olan tekne imalatı, yarın büyük bir üretim sanayisine dönüşecektir” dedi ve bu konuda kendilerine destek veren tüm birimlere teşekkür etti.

 

Piri Reis MTAL’de; denizcilik ve gemi yapımı alanları mevcut olup, okul bünyesinde gemi sümilasyon laboratuvarı, gemi yapım atölyesi, sac/fiber tekne üretim hangarı, spor salonu, fitness salonu, matafora eğitim tesisi ve 120 kişi kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu gibi bölümler yer alıyor.

 

Nisan ayı itibariyle proje okulu kapsamına da alınan Tirebolu Piri Reis MTAL’ye önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren sınavlı ve sınavsız öğrenci alımı da yapılacak. Bu arada, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yetkili kılınan okulda faaliyet gösteren Denizcilik Kurs Merkezi’nde 6 aylık süreçte 300 gemi adamı sertifikalandırılıp, denizcilik sektörüyle de buluşturuldu.

 

Denizcilik alanından mezun olan öğrencilerin, alanlarıyla ilgili yüksek öğrenime devam edebileceklerini bildiren okul müdürü Aldemir, bu öğrencilerin ayrıca büyük bir ihtiyaç olan erkek ve kadın yat kaptanlığı sektöründe de yüksek maaş ve kaliteli çalışma ortamında iş hayatına atılabileceklerini kaydetti.

 

Aldemir, “Gemi yapımı alanı önemli bir istihdam potansiyeli olan sektördür. Dünya ulaşım sektörünün yüzde 95’i gemi taşımacılığı ile yapılmaktadır. Okulumuzda bu sektörde çalışabilecek kalifiye ara eleman yetiştirilmektedir. Öğrencilerimize daha donanımlı ve yeterli eğitim verebilmek ve üretmeyi düşündüğümüz sac/kompozit teknelerin yapımı için her geçen gün gemi yapımı atölyemizi zenginleştiriyoruz. Gemi yapımı alanı mezunlarımız yeterlilikleriyle, hem denizde ve hem de karada yüksek ücretli iş bulma imkanlarına sahip olacaklardır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.