Şebinkarahisar OSB işini sıkı tutuyor! Belediye Başkanı Şentürk'ün Giresun temasları!

Şebinkarahisar OSB işini sıkı tutuyor! Belediye Başkanı Şentürk'ün Giresun temasları!

Şebinkarahisar OSB işini sıkı tutuyor! Belediye Başkanı Şentürk'ün Giresun temasları!

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Şebinkarahisar ipin ucunu bırakmıyor. Şebinkarahisar Belediye başkanı Ömer Şentürk, Giresun'da temaslarını sürdürdü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın destekleriyle ilçede kurulacak olan OSB için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk ve beraberindeki belediye heyeti ile birlikte Giresun'da bir dizi ziyarette bulunarak bölgenin kalkınmasına da katkı sağlayacak OSB için tüm girişimler gerçekleştiriliyor.

Şebinkarahisarlı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın destekleriyle ilçeye kazandırılacak OSB, çevre ilçelere de önemli katkıda bulunacak.  

 GİRESUN'UN İÇ KESİMLERE BAĞLANTISINI GELİŞTİRECEK

Belediye Başkanı Ömer Şentürk, Giresun’da planlanan yeni Organize Sanayi Bölgesinin Şebinkarahisar'a kurulması konusunda Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ile makamında görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Organize Sanayi Bölgesinin Giresun'un güney bölgesinde yer alan Şebinkarahisar'da kurulmasının olumlu yönlerini aktardı.

Şentürk, Giresun'un iç bölgelere bağlantısının OSB’nin ilçede kurulmasıyla artarak gelişebileceği üzerine Vali Serdengeçti ile değerlendirmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

ZEMİN ETÜT VE FİZİBİLİTE ÇALIŞMASINI DEĞERLENDİRDİLER

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Giresun Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Murat Aladağ’la yaptığı görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şentürk, "İlçemizde yapımı planlanan Organize Sanayi Bölgesi için danışman firmanın oluşturduğu zemin etüt ve fizibilite çalışması üzerine görüşme gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ

Giresun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Adem Çalık'la da görüşen Başkan Şentürk, "Organize Sanayi Bölgesinin ilçemizde kurulması için değerlendirme görüşmesi gerçekleştirdik. Yer tespiti, altyapı olanakları, bölgenin genişleme yönlerinin görüşüldüğü toplantımız olumlu geçmiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanı hemşehrimiz sayın Mehmet Fatih KACIR’ın da destekleriyle OSB ilçemize kurulması için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

AK PARTİ İL BAŞKANI İLE KURULUM SÜRECİNİ GÖRÜŞTÜ

Şentürk, beraberinde heyet ile birlikte, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü de olan Ak Parti İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz'a ziyarette bulundu.

Şentürk, "Organize Sanayi Bölgesinin kurulması sürecinin yürütülmesi üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Kurulum öncesi hazırlık süreci ve kurulum sonrası bölgenin işlevselliğinin artırılması üzerine bilgi aldık" şeklinde konuştu.

İŞ İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELECEKLER

Şentürk, son olarak sürecin sağlıklı işletilebilmesi için önümüzdeki günlerde Şebinkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin öncülüğünde İstanbul ve Ankara'da çeşitli temasları olacağını aktardı.  İş insanlarımız ile birlikte İstanbul ve Ankara’da temaslarımız olacak.