“Her kadın bir hayattır”

“Her kadın bir hayattır”

“Her kadın bir hayattır”

 

CHP Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Kozluca, “Şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturmalar vardır. Kadınları koruyamayan, şiddeti tolere edilebilir bulan, öldürülen kadınların sadece sayı olarak nitelendiren zihniyete bir kez daha sesleniyoruz: Her kadın bir hayattır” dedi.

 

Kozluca, yaptığı açıklamada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün, dünya çapında şiddete karşı dayanışmayı yükseltme, mücadeleyi büyütme ve şiddet nedeniyle yaşamını kaybeden kadınları saygıyla anma günü olduğunu belirtti.

 

“Biz, kadınlar dünyada ve Türkiye’de şiddet sarmalına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Kadınların onurlu direnişine sahip çıkmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz” diyen Kozluca, açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Ülkemizde yaşayan kadınlar, en temel hak olan yaşam hakkı için direniyor. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik olarak arttı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre 2002 yılında 66 kadın cinayeti islenmisken, 2021 yılında 217'si şüpheli olmak üzere 497 kadın hayattan koparıldı. 1 Ocak 2022 ile 1 Kasım 2022 arasında ise 202'si şüpheli olmak üzere en az 482 kadın öldürüldü. Ancak şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturmalar vardır. Kadınları koruyamayan, şiddeti tolere edilebilir bulan, öldürülen kadınları sadece sayı arak nitelendiren zihniyete bir kez daha sesleniyoruz: Her kadın bir hayattır.”

 

Kozluca, Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınları güçlendiren eşitlikçi politikaları hayata geçireceklerini de dile getirerek, şu ifadelerde bulundu:

 

“İktidara geldiğimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız. İktidara geldiğimizde, yol haritamız hazır. Katini güçlendirecek eşitlikçi politikaları derhal uygulamaya koyacağız. Bizlere ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten kalan büyük bir mücadele mirası var. Hiçbirimiz eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bugün sokaklara çıkarken, haklarımızı ve demokrasiyi savunmak için bir arada olacağız, kadın erkek hep birlikte sesimizi yükselteceğiz.”