Yunanistan'daki 'Şebinkarahisar Festivali' coşkulu geçti!

Yunanistan'daki 'Şebinkarahisar Festivali' coşkulu geçti!

Yunanistan'daki 'Şebinkarahisar Festivali' coşkulu geçti!

Yunanistan'ın Kavala kentinde düzenlenen ve 1.'si gerçekleşen festival düzenlendi. Bütün gece horonlar oynayan Yunanlılar, Şebinkarahisar festivalinin tadını çıkardı. İşte festivalden görüntüler.

Yunanistan'ın Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde aynı adı taşıyan ilin (nomos) merkezi olan sahil kenti olan Kavala'daki festival yoğun katılımla gerçekti.

Ataları, Şebinkarahisar'dan göç ederek Yunanistan'da Kavala kentine yerleşen Rumlar, kurdukları derneklerle 'Şebinkarahisar' kültürünü Yunanistan'da da sürdürüyor.

Kavala’da Rumların kurdukları Şebinkarahisar Dernekleri, Şebinkarahisar Licese köyünde yaşamış olan eski Rum kemençeci Theophilos Papadopoulo adına 1. Şebinkarahisar Festivali coşkuyla gerçekleşti.

SABAHA KADAR SÜRDÜ

Dedeleri Asarcık Köyünde yaşayan ve mübadele döneminde Yunanistan'a giden Nikos Petridis, gerçekleşen festivalle ilgili Yeni Şebinkarahisar'a konuştu.

Petridis, açıklamasında, "İlk kez yapılmasına rağmen oldukça iyi. Tüm gece devam eden festival sabah 6'da bitti. Bütün gece dans, düz horon, dik, üç ayak oynadık" dedi.

Gecede geçmişe dönük konuşmalar yapılırken davul zurna ve kemençe eşliğinde türküler söylendi ve horanlar ile eski kültürü de yaşadılar.