Yılmaz, Tirebolu-Torul yolunu sordu

Yılmaz, Tirebolu-Torul yolunu sordu

Yılmaz, Tirebolu-Torul yolunu sordu

 

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, “Yaklaşık 5 yıl önce proje çizim ihalesi gerçekleştirilen ve yıllardır sosyal medyada kemençe eşliğinde yayınlanan ve izlerken Giresunluları efkarlandıran bu tarihi İran yolumuzun yapım ihalesi bugüne kadar neden gerçekleştirilmedi” dedi.

 

Yılmaz, DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Deniz Kenanoğlu, Karayolları 10.Bölge Müdür Yardımcısı Serdar Ateş’in İl Genel Meclisi toplantısına katılarak iki müdürlüğün Giresun ile ilgili projelerinin sunumlarını yapmalarının ardından söz alarak hayata geçirilemeyen projelerinin son durumunu sorduklarını belirtti.

 

Bölgede Trabzon Atasu ve Gümüşhane Bahçecik Barajlarının sadece içme suyu barajı olarak DSİ tarafından yapıldığını, İkisu  Barajının ise neden “HES tesisi ve içmesuyu projesi” olarak  planlandığını sorduğunu anlatan Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

 

“İkisu’da  asıl yapılmak istenen HES iptal edildikten sonra maalesef  Dereli- Duroğlu-Keşap-Giresun ve Bulancak ilçelerimizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bu proje artık bizim için gezen proje olarak tanımlanmaktadır. Çünkü İkisu olmadı, Batlama İnişdibi. O da olmadı, Ezeltere Bulancak. O da olmadı dön başa yeniden İkisu Dereli. İşte bir HES sevdasına heba edilen Giresun’un içme suyu geleceği. İçme suyu barajı işinde en son durumumuzu, yine daha önce gündeme taşıdığımız, hatalı yapımdan dolayı, Alucra ve Çamoluk ilçelerimizdeki su tutmayan DSİ sulama barajlarının ne olacağını merak ettiğimizi ifade ettik. Aldığımız yanıtlar tam olarak tatmin etmese de, ayrıntılı bilgi için bizi Trabzon DSİ 22.Bölgeye davet eden Deniz Kenanoğlu’na teşekkür ederiz.”

 

Karayolları Trabzon 10.Bölge Müdür Yardımcısı Serdar Ateş’e da “Tirebolu-Torul Karayolu İyileştirme Projesi”nin ne olduğunu sorduklarını kaydeden Yılmaz, bu projeyle ilgili de düşüncelerini şöyle aktardı:

 

“Yaklaşık 5 yıl önce proje çizim ihalesi gerçekleştirilen ve yıllardır sosyal medyada kemençe eşliğinde yayınlanan ve izlerken Giresunluları efkarlandıran bu tarihi İran yolumuzun yapım ihalesi bugüne kadar neden gerçekleştirilmedi, dedik. Yine bizim İl Genel Meclisinde işleme alınmayan bir önerge ile tehlikesine dikkat çektiğimiz menfezin tam da olduğu yerde, Ağustos ayındaki selde 5 askerimiz ve 1 kepçe operatörümüzü kaybettikten sonra yapılan köprünün açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanının yaptığını, oysaki biz sayın bakanı, köprü için değil 86 kilometrelik Torul’a kadar olan iyileştirme projesinin 1. Etabının başlangıç töreni için beklediğimizi ifade ettik. Aldığımız cevap projenin rafta olmadığı şeklinde oldu. Bizde bu kaçamak cevaptan sonra, Giresun’un ulaşım stratejisinin olmazsa olmaz projelerinden biri olarak sürekli gündemde tutmaya çalıştığımız, bu iktidarın 19 yıldır yapamadığı Torul-Tirebolu arasındaki hem karayolu iyileştirmesi, hem de Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu Demiryolu projelerini ilk seçimden sonra CHP önderliğinde kurulacak yeni Millet İttifakı iktidarı gerçekleştirecektir.”