Yatırımlar artarak devam edecek

Yatırımlar artarak devam edecek

"AK Parti Milletvekili Ali Temür'den Giresun'daki Ulaşım Yatırımları Hakkında Açıklama"

Giresun genelinde planlı bir şekilde devam eden ulaşım yatırımları hakkında bilgi veren AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Temür, yazılı bir açıklama yaparak il genelindeki ulaşım projeleri hakkında bilgi verdi. Milletvekili Temür, devam eden ve tamamlanan bazı ulaşım projeleri hakkında bilgi vererek, bu yatırımların artarak devam edeceğini vurguladı.

Yapılan açıklamada, Giresun'da tamamlanan ulaşım yatırımlarından biri olan Eğribel Tüneli'nin yaz döneminde başlayan sinyalizasyon, havalandırma ve ışıklandırma çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Kasım ayı itibariyle her iki tüpünün de bölge halkının hizmetine sunulduğu ifade edildi. Ayrıca, Giresun- Dereli- Şebinkarahisar Yolu Projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda sahil yolu ile Dereli ilçesi çıkışı arasındaki bölümün hizmete açıldığı aktarıldı.

Temür, Giresun- Çaldağ- İnişdibi Yolu Projesi kapsamında devam eden yol yapım çalışmalarını da değerlendirdi. Sahil yolundan Batlama Küçük Sanayi Sitesi'ne kadar olan kısmın asfaltlanarak trafiğe açıldığını belirten Temür, Karanlıkdere mevkii geçişi ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini ve yılsonunda sathi kaplama seviyesinde tamamlanarak trafiğe açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Heyelan nedeniyle hasar gören Ericek grup yolundaki çalışmalara da değinen Temür, heyelandan etkilenen bölgede meydana gelen hasarların giderilmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalara dikkat çekti. Yolun güvenli hale getirilerek ulaşıma açıldığını ifade etti.

Milletvekili Temür ayrıca, Giresun’un Bulancak ilçesindeki Fatoğlu kavşağında meydana gelen trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla yapılan çalışmaları da paylaştı. Kavşağa ışıklandırma ve sinyalizasyon çalışmalarının tamamlandığını belirten Temür, güvenlik iyileştirmelerinin Bulancak ilçesine ve halkına hayırlı olmasını temenni etti ve Karayolları Bölge Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti