Uzunalioğlu: Atatürk liderliğinde kazanılan bir gurur abidesi

Uzunalioğlu: Atatürk liderliğinde kazanılan bir gurur abidesi

Uzunalioğlu: Atatürk liderliğinde kazanılan bir gurur abidesi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, “30 Ağustos, vatanımızın geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir” dedi.

 

Uzunalioğlu, Atatürk Meydanında siyasi parti temsilcilerinin ve vatandaşların katıldığı Zafer Bayramı kutlamasında yaptığı konuşmada, Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos 1922'de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kazanılan onur ve gurur abidesi büyük zaferin 100’üncü yılını kutladıklarını söyledi.

 

Kurtuluş Savaşının, yıllardır emperyalizmin baskısı altında ezilmiş bütün halklara, bu ezilmişliğin bir kader olmadığını ve kendi kaderlerini kendilerinin belirleyebileceğini gösteren müthiş bir başkaldırı olduğunu hatırlatan Uzunalioğlu, şöyle devam etti:

 

“Tamamı Giresun Uşaklarından oluşan 42 ve 47’nci gönüllü alaylardaki kahramanlarımızın bu savaşta verdiği destansı mücadele bizler için büyük onur ve gurur kaynağı olmuştur. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun 30 Ağustos'ta kazandığı zafer kadar önemli ve sadece bizim tarihimize değil, dünya tarihine eşsiz örneği olmayan bir başarı olarak gösterilen başka bir meydan savaşı yoktur.

 

30 Ağustos, vatanımızın geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Yeni Türk Devleti'nin, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.”

 

Uzunalioğlu, “Ülkemiz hukuk ve adaletin katledildiği karanlık, despotik bir dönemden geçiyor” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

 

“Tek adam rejimi tarafından yaratılan bu karanlık dönemde, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve en temel Anayasal hak ve özgürlükler rafa kaldırılmıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak kökeni Kuvayı Milliye’ye dayanan büyük bir davanın evlatlarıyız. Bizim davamız demokrasi davasıdır; bizim davamız hak, hukuk ve adalet davasıdır; bizim davamız açlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa ve haksızlığa karşı olanların davasıdır. Bu nedenle mücadelemiz bu ülkeyi aydınlığa çıkarma mücadelesidir. Mücadelemiz haktan, hukuktan, adaletten yana olanların mücadelesidir. Zafer, ‘Zafer benimdir’ diyebilenindir. Başarı ise, ‘Başaracağım’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenindir. Zafer bizimdir, bizim olacaktır ve birlikte başaracağız.”

 

100 yıl önce büyük fedakarlıklarla yakılan ışığın, daha güçlü bir şekilde geleceği aydınlatmaya devam edeceğini dile getiren Uzunalioğlu, “İşte bizler de aynı bilinçle Cumhuriyet'imizi sonsuza dek muhafaza edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşında bizlere bu şanlı zaferi yaşatan, özgürce bu topraklarda yaşamamızı sağlayan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum” diye konuştu.