TİREBOLU'DA TOPLU SÖZLEŞME

TİREBOLU'DA TOPLU SÖZLEŞME

Belediye Çalışanlarına Yeni İmkanlar Sağlayan Toplu İş Sözleşmesi Tirebolu'yu Sevindirdi

Tirebolu Belediyesi, düzenlenen bir imza töreniyle Belediye İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesini duyurdu. Törene Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, belediye birim amirleri, CHP Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, CHP Tirebolu İlçe Başkanı Cemil Çalık, CHP Espiye İlçe Başkanı İbrahim Akgün, CHP Espiye Belediye Başkan Adayı Erol Karadere, belediye çalışanları ile Belediye-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe ve diğer temsilciler katıldı.

Toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklama yapan Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Halil Yeşiltepe, yapılan anlaşmanın detaylarını paylaştı. Yeşiltepe, ek ikramiyelerin 30 günden 52 güne çıkarıldığını, bayram yardımları, kıdem zamları ve çeşitli iyileştirmelerle işçi maaşlarında memnuniyet verici seviyede artışlar sağlandığını belirtti. Ayrıca, gelecek 6'şar aylık dönemde uygulanacak artışların enflasyon oranına ek olarak yüzde 10 refah payı şeklinde olacağını vurguladı.

Yeşiltepe, imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından Tirebolu Belediyesi'nde çalışan bir işçinin maaşının, diğer yan haklar hariç, 23 bin lira ile 30 bin lira aralığında olacağını ifade etti. Yeni ücretlerin Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacağını belirtti.

Bu anlaşmanın belediye çalışanları tarafından sevinçle karşılandığını belirten Yeşiltepe, Belediye Başkanı Sayın Takır'a gösterdiği yaklaşımdan dolayı teşekkürlerini iletti. Belediye çalışanları, söz konusu toplu iş sözleşmesi ile birlikte maddi açıdan daha güçlü bir pozisyona geçmenin mutluluğunu yaşıyor.