ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ

ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ

"Pençe-Kilit Harekatı'nda Şehit Düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı"

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle yapılan çatışmada şehit düşen 29 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, memleketi Görele'de düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, Ordu-Giresun Havalimanı'nda gerçekleştirilen karşılama töreninin ardından Görele'ye getirildi.

Görele Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine şehidin annesi Fatma Köroğlu ile kardeşleri, gözyaşları içinde katıldı. Şehidin halası, yeğeninin Türk bayrağına sarılı tabutunu okşayarak ağıtlar yaktı. Törene katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla ve tekbirlerle şehide olan minnettarlıklarını dile getirdi.

Cenaze töreninde şehidin özgeçmişi okunarak dualar edildi. Şehit Ahmet Köroğlu'nun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Çatakkırı köyünde defnedildi.

Aynı zamanda, şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun 2008 yılında Şırnak'ta PKK'ya karşı gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen kuzeni Talha Köroğlu'nu kaybettiği öğrenildi. Vali Serdengeçti, acılı aileye başsağlığı dileyerek, "Emaneti emanetimizdir. Göğsündeki iman ve vatan sevgisiyle şehadet şerbetini içen aziz şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun korkusuzca verdiği mücadeleyi asla unutmayacağız. Her zaman olduğu gibi ülkemizin bekâsı için terörün karşısında dimdik duracağız" şeklinde konuştu.