Bulancak ve Şebin’de kablo hırsızlığı

Bulancak ve Şebin’de kablo hırsızlığı

Bulancak ve Şebin’de kablo hırsızlığı

 

Giresun İl Jandarma Komutanlığı tarafından Keşap ve Şebinkarahisar ilçelerinde kablo hırsızlığı gerçekleştiren şahısların gözaltına alındığı ve kablolara el konulduğu belirtildi.

 

Valilikten yapılan açıklamada, Bulancak’ta bir şahsın elinde bulunan Türk Telekom’a ait bakır kabloları Keşap’ta hurdacıya satacağı bilgisinin alınmasının ardından, JASAT ve Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, M.A.A. isimli şahsın kabloları jandarma ekiplerine satmak isterken suçüstü yakalandığı bildirildi.

 

Şebinkarahisar ilçesinde de yaklaşık bin 200 metre telefon kablosunun çalınması olayı ile ilgili

Giresun JASAT ve Şebinkarahisar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından çalışmalar yürütüldüğü ifade edilerek, açıklamada şunlar kaydedildi.

 

“Jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Sivas’ın Suşehri ve Zara ilçelerinde yaklaşık olarak 750-800 kilo aralığında bakır kablonun Zara ilçesinde hurdacıya satılacağı duyumu alınmıştır. Giresun JASAT timi tarafından Sivas JASAT ile koordine kurulmuş ve B.T ve H.A isimli şüpheli şahıslar Sivas’ta Türk Telekom şirketine ait yanmış yaklaşık 750-800 kilo bakır kabloyu satmak için götürürken yakalanmışlardır. Yakalanan şahıslar ifadelerinde kabloyu A. B ve S.B isimli şahıslardan aldıklarını beyan etmeleri sonucu şüpheliler A.B ve S.B Giresun JASAT ve Şebinkarahisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Suşehri ilçesinde yakalanmışlardır. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek adli tahkikata başlanmıştır.”