Tirebolu’da taksicilerin taksi durağı tepkisi

Tirebolu’da taksicilerin taksi durağı tepkisi

Tirebolu’da taksicilerin taksi durağı tepkisi

 

 

Tirebolu Belediyesi tarafından Tirebolu Devlet Hastanesi'nin olduğu bölgeye taksi durağı kurulacağı belirtildi.

 

Tirebolu Belediyesi tarafından Tirebolu Devlet Hastanesi'nin olduğu bölgeye taksi durağı kurulması kararı geçtiğimiz pazartesi günü belediye meclisinde AK Parti ve MHP'nin oyları ile onaylandı.

 

Ancak taksi durağının açılma kararı sonrasında ilçedeki taksicilerden tepki gelmeye başladı.

 

İlçedeki 7 tane taksi durağı olmasına rağmen Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır’ın meclise konuyu getirip 2 taksi durağı daha kurulması kararına taksiciler tepki gösterip protestoda bulundu. Belediye önünde protestoda bulunan taksicileri makamına çağıran Başkan Takır iki tane durağın yapımından vazgeçileceğini fakat Tirebolu Devlet Hastanesi bölgesine yapılacak olan duraktan vazgeçmeyeceğini bildirdi. 

 

Tirebolu'da fazla taksi durağının olması durumunda taksicilerin ekonomik anlamda sıkıntı yaşayacaklarını belirten Zafer Taksi Durağı Başkanı İsmet Takır, "Şuan yedi tane taksi durağı var ve şu durumda iş olmuyor. 20 bin nüfusluk bir ilçeye 8 taksi durağı açılırsa 125 tane taksiden kimse evine ekmek götüremez. Madem ihtiyaç var taksiye çalışmayan taksileri faaliyete koysunlar" dedi.

 

Takır, yaptığı açıklamada, "Biz 2-3 durak birleştik belediyenin önünde yaklaşık on dakika protestoda bulunduk daha sonra Belediye Başkanı Burhan Takır bizi makamına çağırdı. Bizler taksi durağı açılırsa evimize ekmek götüremeyeceğimizi belirttik. Başkan da otogarı iptal edip hastaneye durak kurulacağını söyledi. Nitekim yeni açılacak olan taksi durağı yasadan geçti ve ihale usulü ile 3 bin liradan başlayıp açık arttırma yoluyla satılacak” ifadelerini kullandı.