Sünnet mağduru 12 çocuğa tıbbi müdahale

Sünnet mağduru 12 çocuğa tıbbi müdahale

Sünnet mağduru 12 çocuğa tıbbi müdahale

 

Espiye ilçesine bağlı Soğukpınar Beldesi’nde düzenlenen toplu sünnet şöleninde mağduriyet yaşayan çocuklar, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzman hekimleri gözetimi altında.

 

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Bulut, çocukları hastanede ziyaret ederek durumları hakkında Başhekim Doç. Dr. Berkan Şahin’den bilgi aldı.

 

Sağlık Müdürü Bulut, bazı sosyal medya hesaplarında çocukların tedavi için başka illere sevk edildiği yönünde yer alan haberlerin doğru olmadığını, çocukların tedavisi için Giresun olarak uzman doktorlara sahip olduklarının altını çizdi.

 

“TEDAVİLERİ UZMAN HEKİMLERİMİZ GÖZETİMİNDE DEVAM EDİYOR”

 

Bir toplu sünnet organizasyonunda mağdur olan çocukların tespit edildiğini ve tüm tıbbi müdahalelerin gerçekleştirilmeye başlanıldığına ifade ederek, “İlimizde yapılmış olan bir toplu sünnet organizasyonunda sünnet edilen toplam 32 çocuğumuzdan, komplikasyon yaşanan çocuklarımızın sayısı 12 olup hepsinin gerekli tüm tıbbi müdahaleleri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanemizde uzman hekimlerimiz kontrolünde başarıyla gerçekleştirilmiştir. Valimiz sayın Enver Ünlü’nün talimatıyla çocuklarımızın tedavi süreçleri hassasiyetle takip edilmektedir. Sayın valimizin talimatları doğrultusunda çocuklarımızın mağduriyetleri hızlıca giderilecektir” dedi.

 

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Aysel Yıcak Özdemir da yaptığı açıklamada, çocukların psikolojik gelişimi sürecinde 2-5 yaş arasının, sünnet operasyonu için uygun yaş grubunda bulunmadığının sağlık otoritelerince kabul gören uygulama olduğunu belirtti.  

 

ÖZDEMİR: “SÜNNETİN İDEAL OLANI AMELİYATHANE ŞARTLARINDA YAPILMASIDIR”

 

Özdemir, hangi yaşta olursa olsun sünnetin çocuk için travma haline dönüştürülmeden, korku yaşamasına izin verilmeden genel anestezi altında yapılması gerektiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

 

"Cerrahi başarı ve yara iyileşme süreci açısından yaşın önemi yoktur. Sünnet ciddi bir cerrahi müdahaledir. Psikolojik yaklaşım açısından, anestezi tekniği ve riskleri açısından, cerrahi estetik ve teknik açısından iyi eğitimli profesyonel uzman hekimlerce uygulanmalıdır. İdeal olan, ameliyathane şartlarında yapılmasıdır. Ciltle ilgili estetik hataların bir kısmı ve eksik sünnet düzeltilebilir. Fakat idrar kanalı yaralanmaları, penis gövdesi, glans yaralanmalarını düzeltmek ciddi ameliyatlar zinciri gerektirebilir. Bu nedenle sünnetin profesyonel olmayan kişilerce yapılmaması büyük önem arz etmektedir."