“Çök-kapan-tutun” deprem anı tatbikatına yoğun katılım

“Çök-kapan-tutun” deprem anı tatbikatına yoğun katılım

“Çök-kapan-tutun” deprem anı tatbikatına yoğun katılım

 

 

1999 Düzce depreminin yıl dönümünde 12 Kasım’da tüm Türkiye’de olduğu gibi saat 18.57’de Giresun’da da “Çök-kapan-tutun” deprem anı tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Bu çerçevede tatbikat, KYK Seyyid Vakkas Öğrenci Yurdu başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işyerlerinde, öğrenci yurtlarında, apartmanlarda, sitelerde, sanayi tesisleri ve benzeri alanlarda icra edildi.

 

Tatbikat; 81 ilde eş zamanlı olarak tüm vatandaşların katılımıyla 12 Kasım 2022 Cumartesi günü, Düzce depreminin yıl dönümünde, depremin meydana geldiği saat olan 18.57’de “Çök-kapan-tutun” hareketinin 30 saniye boyunca uygulanmasıyla gerçekleştirildi.

 

KYK Seyyid Vakkas Öğrenci Yurdundaki uygulamaya katılan Vali Enver Ünlü de, tatbikat öncesi öğrencilerle bir araya gelerek akşam yemeğine de katıldı. Vali Ünlü, yurt görevlileri ve öğrencilerle de bir süre sohbet etti. Tatbikat öncesi ve sonrasında ülkenin ve dünyanın afetlerden korunması için dualar edildi.

 

KYK Seyyid Vakkas Öğrenci Yurdunda gerçekleştirilen tatbikata; Vali Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Özgür Özer, Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral, İl Müftüsü Ramazan Topcan, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Murat Cavunt ile yurt görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

Vali Ünlü, gerçekleştirilen tatbikat sonrası KYK Seyyid Vakkas Öğrenci Yurdundan ayrılarak görevi başındaki personelleri ve sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti.

 

Vali Ünlü, tatbikat sonrası “Tüm Türkiye'de olduğu gibi saat 18.57'de, çök-kapan-tutun tatbikatımızı gerçekleştirdik, değerli öğrencilerimizle birlikte hayata tutunduk! Sevdiklerimizi ve kendimizi deprem tehlikesine karşı korumak için; çök-kapan-tutun” ifadelerine yer verdi.

 

Tatbikata katılım gösteren Giresunlu vatandaşları da unutmayan Vali Ünlü, “Teşekkürler Giresun. Çök-kapan-tutun tatbikatımıza evlerinde, iş yerlerinde, caddelerde yoğun ilgi gösteren değerli hemşehrilerimiz başta olmak üzere öğrencilerimize, çocuklarımıza, STK'larımıza ve kamu görevlilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.