Sinan Koca’nın “Hanginiz gerçek” filmine özel ödül

Sinan Koca’nın “Hanginiz gerçek” filmine özel ödül

Sinan Koca’nın “Hanginiz gerçek” filmine özel ödül

7. Uluslararası Eğitim Temalı Kısa Film Yarışmasında Sinan Koca’nın “Hanginiz Gerçek” adlı kısa filmi yüzlerce film arasında sıyrılarak özel ödül almaya hak kazandı.

‘Eğitim’ Temalı Uluslararası 7. Kısa Film yarışmalarının gala ve ödül töreni, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, eğitim yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Ankara’da yapıldı. Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olan Yönetmen Sinan Koca’nın Kültür Bakanlığı desteğiyle yaptığı “Hanginiz Gerçek” adlı kısa filmi özel ödüle layık görüldü.

Daha önce de yaptığı kısa filmlerle Türkiye dereceleri yapan Sinan KOCA, bu sefer de uluslararası bir yarışmadan derece alarak göğsümüzü kabarttı. Mimar Sinan Anadolu Lisesi Sinema Kulübünün de danışman öğretmeni olan KOCA, öğrencileriyle yaptığı filmlerle de birçok Türkiye birinciliği almaya hak kazanmıştı.

Törende bir konuşma yapan Koca: “Törene Giresun’dan geliyorum. Mimar Sinan Anadolu Lisesinde öğretmenim. Biz Anadolu’da, kıt imkânlarla sinema işi yapıyoruz. Kısa film meşakkatli bir iş. Ailemiz, öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle zor şartlarda kısa film yapmaya çalışıyoruz. Bu ödülü bize layık gören jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım Yusuf Tekin de hazır buradayken söylemek istiyorum. Bakanım, ben meslekte 27. yılımı çalışıyorum ve uzman öğretmenim. Yüce Mevla’nın huzuruna Başöğretmen olarak çıkmak istiyorum.” dedi. Salondaki öğretmenlerden ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den büyük alkış aldı. 

Tören, EBS binasında verilen gala yemeğiyle son buldu.