Fındığa 27 lira fiyat

Fındığa 27 lira fiyat

Fındığa 27 lira fiyat

 

Üreticilerin büyük bir heyecan ve merakla beklediği 2021 ürünü fındık fiyatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl yüzde 50 randımanlı Giresun kalite fındığa 27 ve levant kalite fındığa da 26,5 lira taban fiyat uygulanacağını bildirdi.

 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde halkın en önemli geçim kaynağı olan ve Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ürünlerin başında gelen fındığa, randımana göre fiyat verilecek olup, yüksek randımanlı ürüne her randıman niçin 1 liralık fazla ödeme yapılacak.

 

Açıklanan fiyata göre, yüzde 50 randımanlı Giresun kalite fındığın kilosu 27 ve aynı ölçüde randımanı olan levant kalite fındık da 26,5 liradan işlem görecek. Yüksek randımanlı fındığa kilo başına 1 lira fazla ödeme yapılacak ve böylece yüksek randımanlı fındıklar 29,5-30 liradan işlem görecek.

 

Öte yandan, bu yıl fındığa 30 liranın üstünde bir fiyat verilmesini bekleyen üreticiler, bir kilo fındığın maliyetinin 27 lirayı aştığını belirterek, verilen fiyatın yeterli olmadığını savundular.