Şampiyonluk tescillendi

Şampiyonluk tescillendi

Şampiyonluk tescillendi

 

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısının ardından Türkiye'de 2020-2021 sezonunda Süper Lig, TFF 1'inci Lig, Misli.com 2'nci Lig, Misli.com 3'üncü Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabaka sonuçları tescil edildi. 44 yıl sonra Süper Lige çıkmayı başaran Giresunspor’un şampiyonluğu da böylece tescillenmiş oldu. Ayrıca gelecek sezonda Süper Lig'in 20, 1'inci Lig'in 19, Misli.com 2'nci Lig'in 39, Misli.com 3'üncü Lig'in ise 55 takımla oynanacağı belirtildi.

 

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

2020 - 2021 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. Lig, Misli.com 3. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabaka sonuçlarının, hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine göre, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. Maddesi hükmü gereğince tesciline karar verildi.

 

Geçen sezon yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle düşmenin kaldırıldığı profesyonel organizasyonlarda, bu sezon 12 ekip bir üst lige çıkarken, 29 takım ise yer aldığı kulvara veda etti.

 

Bölgesel Amatör Lig'de 9 Haziran Çarşamba günü başlayacak maçların ardından 4 ekip, gelecek sezon Misli.com 3. Lig'de yer almaya hak kazanacak.

 

GİRESUNSPOR 44 YIL SONRA SÜPER LİGDE

 

Beşiktaş’ın şampiyonluğa ulaştığı Süper Lig'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Denizlispor, Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü takımları küme düştü.

 

TFF 1. Lig'de Süper Lig vizesi alan ekiplerden Adana Demirspor 26, Giresunspor 44, Altay ise 18 yıl sonra tekrar Süper Lig'e döndü.

 

Daha önce Süper Lig tecrübeleri bulunan TFF 1. Lig'deki Akhisarspor, Ankaraspor, Eskişehirspor, Misli.com 2. Lig'deki Elazığspor, Hacettepe ve Kardemir Karabükspor küme düştü. Daha önce 6 sezon Süper Lig'de yer alan Misli.com 3. Lig ekiplerinden Manisaspor ise profesyonel liglere veda etti.