Demokrasi Şehitlerini Unutmadı!

Demokrasi Şehitlerini Unutmadı!

 

CHP Milletvekili Gezmiş, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve İsmail Cem'i Anarak Demokrasi Şehitlerini Onurlandırdı.

CHP Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren önemli isimleri anarak, "Unutmayacağız" mesajını verdi. Gezmiş, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve İsmail Cem'i saygıyla andı.

Gezmiş, katıldığı Uğur Mumcu anma programının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin aydınlanma ve demokrasi mücadelesinde önemli bir rol oynayan Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1993'te suikast sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, Mumcu'nun dürüst toplum, temiz siyaset, demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdiğini kaydetti.

"Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Laikim" diyerek karanlık güçlere karşı duran Uğur Mumcu'nun, araştırmacı gazeteciliğin duayeni olduğunu ve milyonlara örnek olduğunu belirten Gezmiş, Mumcu'nun eserlerinin unutulmaz olduğunu söyledi.

Gezmiş, Giresun'un da Uğur Mumcu'yu asla unutmadığını ve yaşamının karanlığa adanmış büyük bir mücadele örneği olduğunu ifade ederek, "Giresun'daki yoksul köylüler, sizin için öldük, ey halkım unutma bizi" dizeleriyle anılan Uğur Mumcu'nun, Giresun'da kalplerde ve bilinçlerde yaşamaya devam ettiğini aktardı.

Aynı zamanda İsmail Cem'i ve Gaffar Okkan'ı da anan Gezmiş, İsmail Cem'in dünyada yılın devlet adamı seçilen bir büyüğü olduğunu, Gaffar Okkan'ın ise Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak vatanı için uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, tüm demokrasi şehitlerini saygıyla anma sözleriyle noktaladı.