Özel idarenin tesisine belediye talip oldu

Özel idarenin tesisine belediye talip oldu

Özel idarenin tesisine belediye talip oldu

 

Tirebolu’da yıllar önce Harşıt Vadisi içine Giresun İl Özel İdaresi tarafından kurulan ve bugün atıl durumda olan konkasör tesislerinin satışa çıkarılacağının açıklanması üzerine, Tirebolu Belediyesi’nin söz konusu tesise talip olduğu bildirildi.

 

Tesisin satışa çıkarılacağı haberine tepki gösteren Tirebolulu İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, buna izin vermeyeceklerini belirterek, “Tirebolu’nun bir çakıl taşını dahi sattırmayız” dedi.

 

İlçede kilitli parke üretimi yapan tesisin il özel idaresi kanalıyla satışa çıkarılacağı yönündeki bu gelişme üzerine olaya el atan Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, belediye olarak söz konusu tesise talip olduklarını belirterek, “Tesisi bize versinler, biz çalıştıralım” diyerek, şunları kaydetti:

 

“Belediye olarak böyle bir tesisin satışına razı olamayız. İlçemizde kurulu bulunan böylesine bir tesisin yoktan yere satılmasına izin veremeyiz. Özel idare tesisin işletilmesi işini bize devretsin, biz işletelim. Tesisi biz özel idare adına işletelim, üretim yapalım ve ihtiyacı olanlara satalım. Böylelikle ilçemizdeki tesis te elden çıkmamış olur.”

 

Öte yandan, Tirebolu’daki söz konusu tesisle ilgili satış olayının Giresun İl Genel Meclisi’nde de ele alınacağı belirtilirken; 3 yıl önce kiraya verilen ve son 2 yıldır atıl vaziyette bekletilen konkasör tesislerinin kurulma maliyetinin 10 milyon lirayı bulduğu ifade edildi.