Doğa sevenler Tirebolu’ya hayran kaldı

Doğa sevenler Tirebolu’ya hayran kaldı

Doğasevenler Tirebolu’ya hayran kaldı

 

 

 

Trabzonlu doğacılar, geçtiğimiz günlerde Tirebolu’ya gelerek, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettiler. 18 kişiden oluşan gezi grubuna ilçedeki doğa gönüllüleri de eşlik etti.

 

Trabzon Doğa-Kültür Gezi Grubu’ndan ve çoğunluğu akademisyen olan 18 kişilik bir ekip, geçtiğimiz günlerde Tirebolu’yu ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu. Konuk gezi grubuna ilçenin Sanat Tarihçisi Savaş Odabaş ile doğa gönüllüleri eşlik etti.

 

Tirebolu’daki doğa gönüllüleri, Trabzon’dan gelen konuklarını tarihi Tirebolu Kalesi’nde karşıladılar. Gezi grubunun, ikinci durağı Yeniköy Mahallesi’ndeki Derebaşı Çağlayanı oldu. İlçe merkezinde böyle bir doğa harikası çağlayana şaşıran Trabzonlu doğacılar, buranın fantastik görüntüsünü kameralarına yansıttılar.

 

Çağlayandan sonra tarihi Tirebolu Lisesi’nin kapısına çıkan konuk doğacılar, Tirebolu’daki incelemelerini Yeniköy Mahallesi’nde renkli sokağı gezdiler. Yine aynı mahalledeki Selimağa Çeşmesi, su terazisi, Harşıt Sineması ile Çarşı Mahallesi’ndeki tarihi hamamı ziyaret eden doğacılar, Belediye Caddesi üzerinden Çatal Mahallesi’ndeki Çiçekli Sokak ve Terzili Sokak ile Çatal Çeşme’de incelemelerde bulundular.

 

Trabzonlu Doğa-Kültür Gezi Grubu’nun ilçedeki son durağı yine tarihi Tirebolu Kalesi oldu. Tirebolu’daki doğa gönüllüleriyle ilçenin sembolü olan tarihi kaleye çıkan doğacılara, kale hakkında bilgiler aktarıldı.

 

Trabzonlu konuklarını ilçede ağırlayan ve onlara Tirebolu’nun güzelliklerini tanıtan Sanat Tarihçisi Odabaş, ziyareti şöyle değerlendirdi:

 

“Bugün misafirlerimizi ilçemizde en güzel şekilde ağırladık, onlara rehberlik ettik ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk, birbirimizle kültürel bağlar kurduk. Kısacası, nakış nakış Tirebolu’yu işledik, anlattık, onlardan bizi mutlu edecek ve motivasyonumuzu yükseltecek güzel geri bildirimler aldık. Tabii ki gidecek uzun bir yolumuz var, bu dönüşüm için kendimizi hep birlikte geliştirmeliyiz. Bu konuda bir adım daha ileri gitme heyecanımızı diri tutup ve her seferinde tazeleyip güçlendirmek için, dayanışma içinde, tüm süreçleri birlikte ve büyük bir heyecanla yönetirsek, beklenen başarıya ulaşacağız. Bu etkinliğimiz bir başlangıç oldu. Bu etkinliğimizde yanımızda olan ve bize destek veren tüm gönüllülerimize ve arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kültürel mirasımıza gereken değeri vermeliyiz. İnşallah hep birlikte başaracağız.”