Maden ocağı için ÇED süreci başladı

Maden ocağı için ÇED süreci başladı

Maden ocağı için ÇED süreci başladı

 

Kayyum tarafından yönetilen şirket Karadeniz’de iki ayrı noktada siyanürle altın arayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ilgili başvuruyu yaptı.

 

Akın İpek’in FETÖ’den hüküm giymesi üzerine kayyum atanarak Hazine’ye geçen Koza Altın, Karadeniz’de altın madeni işleterek doğayı delik deşik etmeye devam ediyor.

 

Kazdağları’nda 350 bine yakın ağaca kıyan şirket, şimdi de Giresun Dereli ve Espiye’de yapılması planlanan iki farklı patlatmalı komplekscevher ocağı projesi için, Çevre, Şehircilik ve İklim DeğişikliğiBakanlığı’na 31 Mayıs’ta başvurdu.

 

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’ne göre incelenen başvuru dosyası için 7 Haziran’da süreç başlatıldı.

 

MADENLER YERLEŞİM YERİNE ÇOK YAKIN

 

Dereli’de yapılması planlanan patlatmalı kompleks cevher madeniningerçekleştirilmek istendiği 22.56 hektarlık alanın tamamı tarım ve orman arazilerinden oluşuyor. Hapan Mahallesi’ne 145, Kızıltaş köyünede 80 metre uzaklıkta bulunan alanda patlatmalı-kademeli üretimyöntemiyle yıllık 138 bin 921 ton kazı yürütülecek. Madenden çıkarılancevherler, Gümüşhane’deki siyanürlü cevher zenginleştirme alanı olanMastra Altın Madeni’ne taşınacak.

 

Espiye’de ise yine patlatmalı kompleks cevher madeni için 11 hektarlıkalan belirlendi. Yıllık olarak 66 bin 800 ton kazı çalışması yapılacakprojeyle birlikte 25 bin 600 ton cevher üretimi gerçekleştirilecek. Enyakın yerleşim yerine 481 metre uzaklıkta planlanan madenin ömrününise beş yıl olduğu belirtildi.