Çayda yüksek kota bekleniyor

Çayda yüksek kota bekleniyor

Koronavirüs salgını nedeniyle üreticilerin endişeyle beklediği çayda bu yılki kotanın, son yılların en yüksek kotası olacağı bildirildi. Bu konudaki açıklamalar Çay-Kur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’den geldi. Yeni sezonla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Alim, yaş çay kotasını belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bu yılki kota uygulamasının son yılların en yüksek kotası olacağını söyledi.

Bu yılki çay alım sezonu öncesi eksperlerin bölgedeki fabrikalarda göreve başladığını bildiren Genel Müdür Vekili Alim, koronavirüs salgınına karşı gerekli tüm önlemleri aldıklarını ve bahçeden bardağa kadar bütün süreci planladıklarını kaydederken; üreticilere günlük ve saatlik randevu verilmesi için düzenleme yapacaklarını ifade etti.

Yaş çay alım kotasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü yineleyen Alim, “Bu yılki kota önceki yıllardan daha yüksek olacak. Bu yıl son yılların en yüksek kotası olacağını söyleyebilirim. Bölgede fabrikalar Nisan ayı sonu itibariyle alımlara hazır olup, çayın toplanmasına Haziran ayı ortalarında başlanabilecektir. Çay toplama zamanı geldiği an hiç bekletmeden kampanyayı başlatacağız” dedi.