Eynesil’de sanayi sitesi için kollar sıvandı

Eynesil’de sanayi sitesi için kollar sıvandı

Eynesil’de sanayi sitesi için kollar sıvandı

 

Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, ilçenin son dönemlerde yatırımcıların ilgi odağı haline geldiğini belirterek, ihtiyacı hissedilen sanayi sitesi kurulması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

 

Karadeniz, yaptığı açıklamada, 2019 seçimleri sonrasında ilçede yeni işletme taleplerinin arttığına dikkat çekerek, “Bir taraftan konuta duyulan ihtiyaç, diğer taraftan halkımıza hizmet veren küçük, yetersiz dükkanlar yüzünden ilçemizde sanayi alanı için çok yoğun taleplerle karşılaşıyorduk ve ilçemizi bir adım daha ileri taşımak için kolları sıvadık” dedi.

 

Eynesil Belediyesi olarak her adımlarını 5-50 yıllık hedeflerine ve planlarına uygun olarak atıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

 

“Eynesil’de günü yönetirken, geleceği de planlıyoruz, hiç bir işimiz anlık değil. Eynesil’de her alanda örnek projelerle yükselişini ve büyüme sürecini gerçekleştiriyor, Belediyemizde kurduğumuz yenilikçi, profesyonel ekibimizle özel sektör mantığı içinde çalışıyoruz. Yatırımlarımızı bu güçlü kadro ile çoğu kez sadece malzeme ihalesi ile kendimiz gerçekleştiriyoruz. Eynesil esnafımızın, tüccarımızın yanı sıra ilçemizde yatırım yapmak isteyen, küçük ve orta ölçekli şirketlerimiz, işletmelerimizin taleplerini karşılamak için yaklaşık 8 yıldır yaptığımız planlamaları hayata geçiriyoruz.”

 

İlçenin en büyük problemlerinden biri olan sanayi sitesi kurulması için de çalışma başlattıklarını kaydeden Karadeniz, “Yılların en büyük problemlerinden biri olan hali hazırda bulunmayan küçük sanayi sitesi için ilçedeki esnaf ve paydaşlarımızla biz hazırız. Projesi Eynesil Belediyesi mimar ve mühendisleri tarafından çizilecek, ilçemizdeki esnaflarımızla hayata geçirilecek küçük sanayi sitemiz ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.