Köprü inşaatına sıkı takip

Köprü inşaatına sıkı takip

Köprü inşaatına sıkı takip

Giresun Valisi Enver Ünlü, “Hassasiyetle takip ettiğimiz, Muttab Köprüsünün ilk açıklığının prefabrik kirişleri yerleştirilerek tabliye çalışmalarına başlanmıştır. İnşallah köprüyü öngörülen sürede halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Vali Ünlü, 22 Ağustos tarihinde yaşanan afette yıkılan menfezin yerine yapılmakta olan Muttab Köprüsü inşaatında incelemelerde bulunup, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yetkililer tarafından Vali Ünlü’ye verilen bilgide Muttab Köprüsünün 3 açıklıklı ve 92,40 metre uzunluğunda olduğu, bugüne kadar yapılan çalışmalarda A ve D aksı kenar ayakları ile B aksı orta ayağında forekazık ve imalatların tamamlandığı, C aksındaki orta ayaktaki forekazık çalışmalarının ile radya temel inşaatının tamamlanmasının ardından imalat işleminin hızlı bir şekilde devam ettiği bildirildi.

A ve B aksı arasındaki ilk açıklığın prefabrik kirişlerinin yerleştirildiğini belirten yetkililer, B ve C arasındaki orta ayak ile C ve D aksındaki açıklıktaki kirişlerinde C aksındaki orta ayağın tamamlanması ile planlanan zamanda yerleştirileceği bilgisi verildi.

Çalışmaların aksatılmadan ve aynı hızla devam ettirilmesi talimatı veren Vali Ünlü “Hassasiyetle takip ettiğimiz, Tirebolu-Doğankent karayolunun 12. kilometresinde inşaatı devam eden Muttab Köprüsünün ilk açıklığının prefabrik kirişleri yerleştirilerek tabliye çalışmalarına başlanmıştır. İnşallah köprüyü öngörülen sürede halkımızın hizmetine sunacağız” diyerek çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiği açıklamasında bulundu.

Giresun il genelinde 22 Ağustos'ta etkili olan sağanak sonucu Tirebolu-Doğankent kara yolunun 12. kilometresinde menfez çökmüş, bunun sonucunda 5 jandarma personeli ve 1 iş makinesi operatörü sele kapılmıştı.

Tirebolu-Doğankent kara yolu, 22 Ağustos'tan bu yana ulaşıma kapalı bulunuyor.