Kuyumculara yetki belgesi uyarısı

Kuyumculara yetki belgesi uyarısı

Kuyumculara yetki belgesi uyarısı

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, kuyum işlemiyle faaliyet gösteren esnaf ve şirketlerin yönetmelik gereği yıl sonuna kadar yetki belgesi almaları gerektiğini belirtti.

 

Odadan yapılan açıklamada, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

 

“Bahse konu yönetmelikte, kuyum ticaretinin, yalnızca yetki belgesine sahip kuyum işlemleri tarafından yapılacağı hüküm altına alınmış olup, yetki belgesinin kuyum işletmesinin bulunduğu yerdeki ticaret il müdürlüğü tarafından Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi (KTBS) üzerinden verileceği, yenileneceği ve iptal edileceği hususuna yer verilmiştir. Bununla birlikte, yönetmelikte faaliyette olan kuyum işletmelerinin 31 Aralık 2021 tarihine kadar yetki belgesi almaları gerektiği hükmü yer almaktadır. Bu bağlamda ilimiz sınırları içinde kuyum işlemiyle faaliyet gösteren esnaf ve şirketlerin yönetmelikte belirtilen 31 Aralık 2021 tarihine kadar yetki belgesi almaları gerekmektedir.”