Giresun Valisi Serdengeçti, Yeşilay Giresun Şubesini Ziyaret Etti

Giresun Valisi Serdengeçti, Yeşilay Giresun Şubesini Ziyaret Etti

Giresun Valisi Serdengeçti, Yeşilay Giresun Şubesini Ziyaret Etti

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 3 Ocak Çarşamba günü Yeşilay Giresun Şubesini ziyaret ederek, şubenin faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aldı. Vali Serdengeçti, Şube Başkanı Yusuf Enes Çolaker ve yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği ziyarette sohbet ederek, yapılan çalışmaları yakından takip etti.

Şube Başkanı Yusuf Enes Çolaker, şubenin toplam 64 resmi üye ve 976 gönüllü üye ile aktif olarak faaliyet gösterdiğini belirterek, yapılan çalışmalar hakkında Vali Serdengeçti'ye bilgi verdi. Şube, çeşitli eğitimlerle toplam 662 kişiye akran eğitimi, 517 kişiye yetişkin eğitimi sağlamıştır. Ayrıca, Giresun ilinde düzenlenen 18 stant etkinliği ve Yeşilay Elçileri projesi kapsamında gerçekleştirilen 111 esnaf ziyareti ile 25 esnafın Yeşilay Elçisi olarak seçildiğini aktardı.

Başkan Çolaker, Giresun Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) 2021 Haziran'da faaliyete geçtiğini ve bu süre zarfında 165 başvuru aldığını ifade etti. YEDAM'a 2022 yılında 76 ilk başvuru yapıldığını ve bunlardan 21'inin alkol, 2'sinin teknoloji, 15'inin kumar, 8'inin madde, 31'inin ise tütün bağımlılıklarıyla ilgili olduğunu açıkladı. 2023 yılında ise YEDAM'a 60 ilk başvuru yapıldığını, Kasım ayı içinde 10 yeni başvuru alındığını ve toplamda 140 görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.

Şube Başkanı Çolaker, ayrıca 2021 yılında kurulan Giresun Yeşilay Spor Kulübü'nün hentbol, okçuluk ve özel sporcular masa tenisi branşlarında faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Vali Serdengeçti, Yeşilay Giresun Şubesinin toplumda yürüttüğü etkili çalışmalardan ötürü teşekkür ederek desteklerini belirtti. Yeşilay'ın, sağlıklı bir toplum ve nesil için kapsamlı çalışmalara imza attığını vurgulayan Vali Serdengeçti, zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadele konusundaki çabaların takdire değer olduğunu belirtti.

Aynı zamanda Kızılay ve Yeşilay'ı, Türkiye'nin sosyal hizmet alanında öncü kurumları olarak gördüğünü belirten Vali Serdengeçti, toplumun bu kurumları desteklemesi gerektiğini vurguladı. Vali Serdengeçti, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'nın uyuşturucu ve diğer suçlarla mücadele ve önleme operasyonlarına yakından ilgilendiğini hatırlatarak, Giresun'da bu suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması için yapılan çalışmaların yakından takipçisi olduklarını kaydetti.

Vali Serdengeçti, toplumun Yeşilay gibi önemli kurumları daha yakından tanıması ve destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. (Giresun Valiliği)