Demiryolu hattında Giresun yok!

Demiryolu hattında Giresun yok!

Demiryolu hattında Giresun yok!

 

 

Ulaştırma 2053 Vizyonu adı altında yeni yapılacak hızlı tren hatları içinde Samsun-Sarp arası yapılması istenilen demiryolu yer almadı. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de bu hatlara tepkisini dile getirdi.

Ulaştırma 2053 Vizyonu adı altında yeni yapılacak hızlı tren hatlarının içinde bölge halkının beklentisi olan hatların olmayışına CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel tepki gösterdi.

 

“Samsun-Sarp demiryolu yok. Ordu ve Giresun yok. Peki ne var. Erzincan'dan Trabzon’a, Erzurum’dan Rize'ye var. Ya Arkadaş Erzincan'dan Erzurum'dan Karadeniz'e taş mı taşıyacaksınız kuş mu taşıyacaksınız” diyen Adıgüzel, tepkisini şöyle şu cümlelerle dile getirdi:

 

“Bölgede bütün nüfus sahil bölgesinde. Trabzonlunun Ordu'da Giresun'da akrabası var. Ordulunun, Giresunlunun, Samsunlunun yine Trabzon'da Rize'de akrabası var. Yani insanlar eğer Trabzon'a Rize'ye gidecekse zaten Giresun'dan Ordu'dan Samsun'dan Termeden Fatsa’dan Ünye’den gidecek. Yani bunu da mı anlamıyorsunuz. Sizde hiç akıl yok mu? Bu Karadeniz sahilinde tek bir yol var. Başka ulaşım imkanı yok. Bunu hızlı tren hattı ile çeşitlendirmeniz lazım. Bugün yarın kurvaziyer limanları olacak. Bu hızlı tren hattı ile bağlantı kurmanız lazım. Yani sadece Erzurum'un eski başbakanı var, öteki tarafın bilmem nesi var. Gelip siyaset aklı ile bu işleri yapmayın. Sonra pişman olursunuz.

 

Ordu ve Giresun size daha ne yapacak. Kardeşim yıllardır size oy veriyor. Yani Ordu ve Giresun insani bu ülkenin üvey evlatları mı? O yüzden bunu tekrar gözden geçirin. Bir de 2053 vizyonu demişsiniz. Zaten 2023'ü göremeyeceğiniz için aslında bunları da boşa konuşuyoruz. Biz geleceğiz. Bu planı revize edeceğiz. Samsun'dan Ordu-Giresun üzerinden Trabzon, Rize, Sarp’a kadar uzanan hızlı tren hattını biz gerçekleştireceğiz. Açıklamalarla gündemi meşgul etmeyin. Dişe dokunur işler yapın. Bakın elin oğlu Ordu ve Giresun’u hızlı tren projesinde baypas etti çıkardı. Ya işinizi doğru düzgün yapın ya da bırakın gidin.”