SGK’ya yeni hizmet binası

 SGK’ya yeni hizmet binası

Tirebolu’da 2015 yılında hizmete açılan ve kurulduğu günden bu yana çalışmalarını Hükümet Konağı yanındaki belediyeye ait binada sürdüren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, yeni ve müstakil bir binaya kavuşması yolunda bir hayli mesafe katedildiği ve yer tahsisi yapılan yeni hizmet binası işinin ihale aşamasına geldiği bildirildi.

İlçedeki sigortalılara daha etkin ve daha hızlı hizmet sunulması için yeni hizmet binasına ihtiyaç duyulan SGK’da, işyeri tescil ve işveren servislerinin de yapılabilmesi ve Espiye’deki dosyaların Tirebolu’ya getirilmesi konusunda gerçekleştirilen çalışmalar, kurumda büyük memnuniyetle karşılandı.

Genel Sağlık Sigortası, Bağ-Kur, Ek 5, Sağlık Hizmetleri, yurtdışı sağlık ve diğer konularda danışmanlık hizmetleri verilen kurumda, 1 müdür, 2 memur, 2 güvenlik ve 2 de temizlik personeli görev yapıyor.

Merkeze uygun yer tahsisi ve yeterli personel görevlendirilmesi yapıldığında, ilçede sigortalılara daha etkin ve daha hızlı hizmet sunulacak olup, işyeri tescil ve işveren servislerinin de devreye girmesiyle Espiye’deki dosyaların Tirebolu’ya aktarılması sağlanmış olacak.