GRÜ’nün dünya sıralamasında yükselişi sürüyor

GRÜ’nün dünya sıralamasında yükselişi sürüyor

GRÜ’nün dünya sıralamasında yükselişi sürüyor

 

 

Giresun Üniversitesi’nin dünya sıralamasında 114 basamak yukarı çıkarak 2342’nci sıradan 2228’inci sıraya yükseldi, Doğu Karadeniz Bölgesindeki ikinci sıradaki yerini koruyarak, Türkiye sıralamasında ise 61’inci sırada yer aldığı bildirildi.

 

Rektörlükten yapılan açıklamada, İspanya’nın en büyük araştırma merkezi, Ulusal Araştırma Kurumunun (National Research Council), Cybermetrics ünitesinde iki yüzden fazla ülkenin 31 binden fazla yüksek öğretim kurumunun web sayfalarından alınan bilgilerle oluşturulduğu Temmuz 2021 dönemi üniversiteler sıralamasının (Webometrics) açıklandığı belirtildi.

 

“Üniversitemiz dünya sıralamasında 114 basamak yukarı çıkarak 2342’nci sıradan 2228’inci sıraya yükseldi. Doğu Karadeniz Bölgesinde ikinci sıradaki yerini korudu.  Türkiye sıralamasında ise 61’inci sırada yer aldı” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

Webometrics Temmuz 2021 Sıralamasında bölgemizdeki üniversitelerin sıralaması ise şöyle:

 

Ordu Üniversitesi Türkiye’de 103’üncü (dünyada 3008), Gümüşhane Üniversitesi Türkiye’de 105’inci (dünyada 3112), Artvin Çoruh Üniversitesi Türkiye’de 121’inci (dünyada 3588) ve Trabzon Üniversitesi Türkiye’de 159’uncu (dünyada 7177).

 

WEBOMETRICS NEDİR?

 

Webometrics (Webde Dünya Üniversiteler Sıralaması) 2004 yılından beri her yıl Ocak ve Temmuz aylarında, İspanya’nın en büyük araştırma merkezi, Ulusal Araştırma Kurumunun (National Research Council) Cybermetrics ünitesinde hazırlanıp ilan edilen bir liste. Ancak bu sıralama, üniversitelerin web sitelerinin bir sıralaması değil, bir üniversiteler sıralamasıdır. Liste, üniversitelerin hem webometrik (araştırma dışı görevleri) hem de bibliyometrik (araştırma görevleri) gösterge verileri kullanılarak hazırlanmaktadır. Amacı, üniversitelerin kendilerinin ürettiği bilgilere açık erişimi teşvik etmektir. Ülke veya disiplinin ne olduğuna bakılmadan, şu anda 200'den fazla ülkeden 31 bin yüksek öğretim kuruluşu izlenmektedir.