Morfoloji binası iki yıl içinde tamamlanacak

Morfoloji binası iki yıl içinde tamamlanacak

Morfoloji binası iki yıl içinde tamamlanacak

 

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasının yaklaşık 59 milyon lira malolacak ve inşaatı iki yıl içinde tamamlanacak.

 

Giresun Üniversitesine yapılan yatırımlarla bilimsel alanların desteklenip, yerel ve bölgesel özellikler dikkate alınarak tematik alanlarda ihtisaslaşma sağlanacak.

 

TOKİ tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilen ve özellikle temel tıbbı bilimler için büyük önem taşıyan morfoloji binasının yapımı için yaklaşık 59 milyon lira harcanacak. Morfoloji binasının yapımı 2 yıl içerisinde tamamlanacak.

 

YÖK tarafından alınan iki önemli karar neticesinde Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 öğretim yılında hem eğitim öğretim, hem de klinik çalışmalarına başlayacak. Klinik uygulamaları için kullanılacak alanlarda gerçekleştirilen çalışmaların yıl sonundan önce tamamlanması ve hasta kabulüne başlanılması planlanıyor.

 

Yine Giresun Üniversitesi bünyesindeki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından imar planları onaylanan Giresun Teknopark’ın idare binası, kuluçka merkezi ve altyapı inşaat yapım projesi de tamamlandı. Birkaç ay içerisinde ruhsat ve ihale süreci sonuçlanıp fiziki inşaata başlanılması planlanıyor.

 

Yapılan yatırımlar neticesinde Giresun Üniversitesi her geçen yıl daha fazla gelişim gösteriyor. Çağın gereklerine uygun ve bilimin gelişimine katkı sağlayacak olan yeni eğitim yapılar bölgeye ve ülkeye büyük katkı sağlayacak.